Planeringsstrateg till Regionstaben

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Den aktuella tjänsten är på avdelningen för planering, analys och uppföljning som är en del av planeringsenheten på regionstaben. Avdelningen har ett organisationsövergripande ansvar för strategisk planering, utveckling, kvalitét, uppföljning, analys, miljö- och hållbarhet samt framtidsfrågor.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget innebär att samordna, utveckla och kommunicera Region Blekinges övergripande ledningsprocess samt stödja regionstyrelsen och regionfullmäktige från vision och mål till goda resultat med hög kvalitet i verksamheten. Det omfattar omvärldsbevakning, formulering av strategier och att samordna uppföljningen av Region Blekinges resultat. Det regionövergripande arbetet innebär ett samordnande och övergripande arbete samt initiera, leda och följa upp arbetet med regionens övergripande planeringsprocess och miljö- och hållbarhetsarbete. Region Blekinge utvecklar sitt integrerade ledningssystem och som planeringsstrateg är du delaktig i att leda och stödja det arbetet. I uppdraget ingår också att bereda och föredra ärenden inför politiska beslut.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill arbeta med planering, ledning och styrning av Region Blekinges hela verksamhet. Du är bra på att tänka strategiskt och se helheten. Du har en akademisk examen av arbetsgivaren bedömd relevant inriktning inom t ex samhälls- ekonomi- eller vårdområdet, gärna på magister- eller masternivå. Kunskaper och erfarenhet från att arbeta med kvalitet och ledningssystem är meriterande. Du har gärna erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation och vi ser att du har god analytisk förmåga och förmåga att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du har en förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Anställningen är ett vikariat med eventuell möjlighet till förlängning.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori
Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regionstaben Planeringsenheten
Omfattning
Heltid
Tillträde
Snarast enligt överenskommelse
Varaktighet
6 månader eller längre
Tidsbegränsad till
2020-06-30
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning
Antal platser
1
Publicerad
2019-05-08
Ansök senast
2019-05-26
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • RosMarie Nilsson
  Tf avdelningschef
  Telefon: 0455-73 54 18
 • Ingla Blåder
  Vision
  Telefon: 0455 - 73 62 28
 • Farhad Haddad Nik
  SACO
  Telefon: 0455-73 62 43

Ansökan

Referensnummer: A874641
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.