Avdelningschef till it-infrastruktur, Regionservice, Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Regionservice verksamhetsuppdrag är att äga, förvalta och utveckla regionens fastigheter och inhyrda lokaler och att stödja regionstyrelsen i fastighetsstrategiska frågor. Verksamhetsuppdraget innefattar också att förvalta och utveckla regionens informationssystem, informationsteknik och teknisk infrastruktur utifrån övergripande strategier samt att leverera och utveckla verksamhetsstöd och servicetjänster. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tioårs period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Vi söker nu en avdelningschef till avdelningen it-infrastruktur som från kommande årsskifte kommer tillhöra enheten för informationsteknik där även avdelningarna vårdsystem, affärssystem, it-service och telefoni kommer att ingå. I basenheten kommer det att finnas 5 avdelningschefer.

Arbetsbeskrivning

Ett chefskap i Region Blekinge består dels av en arbetsgivarroll och dels av en ledarroll där båda är lika viktiga. I arbetsgivarrollen är chefen Region Blekinges företrädare, i ledarrollen ska chefen stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten ständigt utvecklas och förbättras. Chefsrollen innebär ett stort ansvar där kunskap och engagemang i verksamheten är viktigt. Som avdelningschef arbetar du övergripande och strategiskt för att leda och utveckla verksamheten. Du har personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar för din avdelning, med stöd från HR-avdelning och ekonomiavdelning. Du har ett nära samarbete med andra chefer genom basenhetens ledningsgrupp, samt andra verksamheter både i regionservice och övriga förvaltningar i Region Blekinge. Mer specifikt ansvarar du även för avdelningens beredskapslinje för it-drift samt för kravställning vid avtalsframställning, relationen till konsulter vi anlitar och deras uppdragsgivare. Du ansvarar för att uppsatta mål nås, omvärldsbevaka och vidareutveckla området it-infrastruktur.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom it eller motsvarande kunskaper och erfarenheter som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Du ska ha erfarenhet av ledarskap inom IT-sektorn, främst drift och förvaltning av större it miljöer, samt haft personal- och ekonomiansvar. Det är meriterande om du har erfarenhet inom offentlig sektor. Vi söker en ledare som är stabil och trygg i sitt ledarskap. I det ingår förmågan att stimulera till utveckling av regionens behov, verksamhetens mål och medarbetarnas kompetens. Vidare ska du verka för ett öppet arbetsklimat, vara utåtriktad och synlig i verksamheten och skapa förtroendefulla och goda relationer inom den egna enheten och med andra interna och externa samarbetspartners. Att vara lyhörd och intresserad, rak och tydlig i ledarskapet, att kunna samordna medarbetarna och delegera arbetsuppgifter ser vi som mycket viktiga egenskaper. För att uppnå detta krävs beslutsförmåga, målmedvetenhet och god samarbetsförmåga, hög social kompetens samt ett stort intresse för uppdraget. Det är meriterande om du har arbetat med att ta fram strategier för verksamheten samt har erfarenhet från någon styrmodell som exempelvis Pm3 och ITIL. Det är även meriterande att du har god kunskap om övergripande it säkerhet. Vidare behöver du ha förståelse över sammanhangen mellan olika it komponenter framförallt beträffande de mer centrala infrastrukturella it tjänsterna som exempelvis: katalogtjänster, klienthantering, programdistribution, certifikathantering, datanät, säkerhetssystem, servers, lagring, backup och molntjänster. Då verksamheten befinner sig i ständig förändring och utveckling är det viktigt att du ser möjligheter i förändring istället för hinder. Det kan även förekomma resor i tjänsten och du ska därför ha B-körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att göras enligt säkerhetsskyddslagen. www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd.html

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Driftchef, data
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Region Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande med anställningstrygghet reglerad genom tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Antal platser
1
Publicerad
2019-10-15
Ansök senast
2019-11-10
Läs mer
http://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Håkan Frej
  Verksamhetschef för basenhet Teknik
  Telefon: 0455-736283
 • Roberth Thorell
  Sveriges ingenjörer
  Telefon: 0455-73 62 20
 • Roger Ahlér
  Vision
  Telefon: 0455-736681

Ansökan

Referensnummer: A908453
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.