BVC-sköterska till Samaritens vårdcentral

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Primärvården omfattar Region Blekinges vårdcentraler, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso- och sjukvård som inte kräver sjukhusresurser. Vården ges i länets samtliga städer, på flera mindre orter och ibland i hemmen. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patienternas behov står i centrum. Samaritens vårdcentral har 16 000 listade patienter och vi är cirka femtio medarbetare i olika professioner som arbetar tillsammans. Vi bedriver såväl specialistsköterskemottagningar inom diabetes, astma/KOL/rökavvänjning och barnhälsovård som seniormottagning i angränsande lokaler. Vi har även en filial i Mörrum där vi har BVC sköterska och läkarmottagning. Vårdcentralen är miljöcertifierad. Vi söker nu en BVC-sköterska till Linden då vi har en medarbetare som går i pension. Linden tillhör Samaritens vårdcentral och har sina lokaler i Asarum.

Arbetsbeskrivning

Du kommer vara en av fem distriktssköterskor som arbetar med vår barnhälsovård. Dina arbetsuppgifter kommer innefatta mottagningsarbete, bedömningar, telefonrådgivning, hålla i föräldragrupp mm. Vi arbetar efter nationella BHV-programmet. Du kommer arbeta både självständigt och i team då vi även samverkar med andra aktörer som tex förskolor, logoped, barnmottagning m.fl. Vi har även handledning med psykolog kontinuerligt. I huvudsak kommer du arbeta tillsammans med övriga BVC-sköterskor på Linden i Asarum där vi har all BVC verksamhet. Du kommer även jobba vissa arbetspass inne på Samaritens vårdcentral med call-back och mottagningsarbete. Detta innebär stora utvecklingsmöjligheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad distriktssköterska. Du har ett genuint intresse för att hjälpa människor och som alltid arbetar med patienten i fokus. Du är trygg i din yrkesroll och är en positiv kollega som bidrar till vårt goda arbetsklimat. Vidare har du god samarbetsförmåga, initiativförmåga och är stresstålig. Eftersom vi är måna om att hitta en kollega som passar in i vårt team kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering. Urval till intervju sker fortlöpande, du är välkommen med din ansökan redan idag! B-körkort krävs eftersom vi gör hembesök inom BHV-programmet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Distriktssköterska
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-04-19
Ansök senast
2021-05-31
Läs mer
https://www.1177.se/hitta-vard/kontaktkort/Samariten-vardcentral-Karlshamn/

Upplysningar

 • Eva Åsheden
  Avdelningschef
  Telefon: 0454-73 34 06
  E-post: Eva Åsheden
 • Jeanette Kemppi
  Distriktssköterska
  Telefon: 0454-73 33 25
  E-post: Jeanette Kemppi

Ansökan

Referensnummer: A1023051
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?