Avdelningschef till Barn- och ungdomspsykiatrin

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Barn- och ungdomspsykiatrin är en tvärvetenskaplig specialistverksamhet som innefattar ett familjeterapeutiskt, kognitivt, psykodynamiskt samt neuropsykologiskt förståelseperspektiv med barnet/ungdomen och dess familj i centrum. Vår uppgift är att bedöma, utreda och behandla allvarlig psykisk ohälsa hos barn, ungdomar under 18 år och deras familjer. Samverkan sker med andra verksamheter inom hälso- och sjukvården och även andra inrättningar utanför vår egen verksamhet såsom skola och socialvård. Arbetet sker i team och den yrkesspecifika kunskapen är av stor betydelse. Kliniken arbetar med att fortlöpande utveckla, förbättra och effektivisera verksamheten genom att t.ex. säkerställa att barn och ungdomar får insatser enligt nationella riktlinjer/vård- och insatsprogram. Barn- och ungdomspsykiatrin i Blekinge består av öppenvårdsmottagningar och mellanvård i Karlshamn, Karlskrona och Ronneby samt heldygnsvård i Karlskrona. Vi söker nu en avdelningschef till mottagningarna i Karlskrona och Ronneby.

Arbetsbeskrivning

Barn- och ungdomspsykiatrin ställer höga krav på ledarskapet där personcentrerat förhållningssätt tillsammans med intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och närvarande ledarskap står i centrum. Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i kliniken ledningsgrupp tillsammans med två andra avdelningschefer och förväntas att aktivt delta i både operativa och strategiska frågor. I uppdraget som avdelningschef har du till uppgift att leda och utveckla verksamheten utifrån organisatoriska och ekonomiska ramar. Du har ett samlat verksamhetsansvar med ansvar för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Personalstyrkan består av 21 medarbetare fördelat på psykologer varav två MBHV-psykologer, kuratorer, psykiatrisjuksköterskor, medicinska sekreterare och en arbetsterapeut. Vi har även anställda barnpsykiatriker som ingår i arbetsgrupperna på mottagningarna men som är underställda verksamhetschefen. Som avdelningschef har du tillgång till chefshandledning och Region Blekinge har även egen chefsutbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat akademisk utbildning för uppdraget. Tidigare chefserfarenhet är meriterande. Du drivs av att jobba målmedvetet och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetarna med tydlighet och kommunikation som två viktiga beståndsdelar. Du ska arbeta efter en tydlig struktur där information och återkoppling till dina medarbetare är självklara delar. Du ska på ett inkännande sätt kunna fatta beslut som för verksamheten och medarbetarna framåt. Genom entusiasm och engagemang främjar du som avdelningschef nytänkande och utveckling i verksamheten. Vi ser tillgänglighet och samarbetsförmåga som viktiga komponenter där du som chef ser till varje medarbetare och dess kompetens. Körkort är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Barn- och ungdomspsykiatri
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Chefsförordnande mellan 1-6 år. Grundanställning tillsvidare, heltid, i en relevant befattning för grundkompetensen.
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2019-05-24
Ansök senast
2019-08-04
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Petra Nordberg
  Verksamhetschef BUP
  Telefon: 0734-47 16 74
  E-post: Petra Nordberg
 • Annette Smiding
  SSR
  Telefon: 0455-73 58 41
 • Donny Glimmefors
  Psykologförbundet
  Telefon: 0455-73 58 28
 • Anna Hansson
  Vision
  Telefon: 0454- 73 34 39
 • Viveka Johansson
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 58 50

Ansökan

Referensnummer: A881532
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.