Leg. Sjuksköterska Beroendemottagningen inom Länsgemensam psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Blekingepsykiatrin är välfungerande och bemannad med erfarna och välutbildade medarbetare. Vi arbetar för att skapa en god arbetsmiljö, där möjligheter för utveckling är stor. Länsgemensam psykiatri har hela Blekinge som sitt upptagningsområde med drygt 154 000 invånare. Vi försöker skapa en modern specialistpsykiatrisk vård där lagarbete och personcentrerat förhållningssätt står i centrum. Vi erbjuder dig kontinuerlig teamhandledning och god möjlighet till kompetensutveckling. Mottagningens tre uppdrag är LARO (Läkemedelsassisterad rehabilitering vid opioidberoende), samsjuklighet – psykisk ohälsa och substansberoende samt dopingrelaterad ohälsa. Mottagningen i Karlskrona har också en filial som är belägen på sjukhusområdet i Karlshamn. Denna filial bemannas två till tre dagar i veckan enl. rotationssystem av mottagningens sjuksköterskor. Nu ska två av våra sjuksköterskor gå vidare till nya utmaningar och två av sjuksköterskorna ska påbörja specialistutbildning inom psykiatri till hösten. Detta gör att vi behöver fler sjuksköterskor som har ett intresse av att arbeta inom psykiatrisk beroendevård.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta på beroendeenhetens mottagning. Mottagningen är öppen sju dagar i veckan. Du kommer att ingå i ett av två team och tillsammans med övriga teammedlemmar ansvarar för hälften av mottagningens patienter. I teamet ingår läkare och kurator. Arbetet på mottagningen innebär patientbesök under förmiddagarna. Besöket gäller administrering av läkemedel, urin- eller salivprovtagning och att ha kortare stödjande samtal vid behov. På eftermiddagarna sker ronder och administrativa möten av olika slag. Du är alltid omgiven av kollegor och teamet att bolla komplexa bedömningar med. Du ser till patientens omvårdnad och samverkar med patient och andra professioner för att ge hela människan bättre förutsättningar för en bättre hälsa och livskvalitet

Kvalifikationer

Leg. Sjuksköterska med ett intresse för beroendevård. Erfarenheter av psykiatrisk vård är önskvärt. Vi söker dig med förmågan att arbeta självständigt och samtidigt vara en lagspelare. Du ska ha god självkännedom, vara noggrann och trygg samt ha ett reflekterande förhållningssätt. Då arbetet har flera inslag av utvecklig är det positivt om du har lätt till nytänkande samt ser möjligheter i såväl olika kompetenser som personligheter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort B är ett krav dock ej tillgång till egen bil. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Länsgemensam psykiatri
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser
2
Publicerad
2021-05-12
Ansök senast
2021-06-13
Läs mer
https://regionblekinge.se

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A1030644
Ansök

Övrig information

Rekrytering sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?