Sjuksköterska till neuroteamet på specialistrehab, Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Är du Tinas nya kollega i neuroteamet på specialistrehab? Tinas nuvarande kollega är hemma och tar hand om sina barn och nu söker vi en vikarierande teamsjuksköterska till specialistrehab i Karlskrona. Du kommer att arbeta i neuroteamet, ett av rehabiliteringsklinikens öppenvårdsteam. Du är navet i rehabiliteringen med och runt patienten, både i direkt patientkontakt och även administrativt. Trivs du med att arbeta i team, är glad, positiv och flexibel och tycker om att vara spindeln i nätet då kommer du att trivas hos oss. Har du dessutom erfarenhet av rehab och neuro tycker vi att du ska söka jobb hos oss. Här kan du läsa Tinas beskrivning av hur det är att jobba på rehabiliteringskliniken: "Rehabiliteringskliniken är en bra klinik. Vi har nära till varandra och beslutsvägarna är korta. Vår vision är: Rehabkliniken är en arbetsplats och verksamhet jag vill tillhöra. Varje möte håller en god kvalitét och tillför mervärde till de inblandade. Det ger mig en känsla av sammanhang. Jag tycker vi gör det bästa varje dag för att leva upp till vår vision." Vilka arbetstider är det? Det är 40 timmarsvecka. Dagtid i neuroteamet på specialistrehab. Under jul, nyår och semesterperioden ingår tjänstgöring inom rehabiliteringsklinikens slutenvård.

Arbetsbeskrivning

Tina fortsätter med att svara på frågan: vad är roligast med ditt jobb? "Att arbeta i team, helt klart att arbeta i team! Vi är arbetsterapeut, kurator, logoped, läkare, neuropsykolog, sjukgymnast och undersköterska. Teamarbetet gör att vi ser patienten i sin helhet. Vi delar erfarenheter med varandra och har kontinuerlig kontakt med patient och anhöriga. Det är roligt och givande att jobba med och för människor med olika neurologiska sjukdomar och få följa patienten under rehabiliteringen hos oss. Sjuksköterskan är en del av neuroteamet arbetar med Omvårdnadsuppgifter t.ex. kontroll av blodtryck och blodsocker, omläggningar och samtal kring levnadsvanor. Samordnare, förbereder för team och remissronder, ansvarar för ankomstsamtal, uppföljningssamtal, inskrivning och utskrivning av patienter och rehabiliteringsplaner. Etablerar vid behov kontakt med andra myndigheter. Telefonrådgivning och kontaktperson för patienter och anhöriga. Administrativt arbete såsom bokningar, remisser, väntelista och medicinsk registrering. Sjuksköterskan deltar i rehabiliteringen och samtalsgrupper vid behov, är en del av SpriH (specialiserad rehabilitering i hemmet) och Baclofenteamet, bokar patienter och beställer läkemedel samt utför läkemedelspåfyllningar och omprogrammeringar av baclofénpumpar." Vad är största utmaningen med jobbet? "Den största utmaningen är att få ihop alla pusselbitar, i teamet och runt patienten. Ibland spelar det ingen roll hur noga vi planerar. Tillsammans i teamet löser vi det mesta."

Kvalifikationer

Du är leg sjuksköterska och har ett stort intresse för patientgruppen. Du har goda kunskaper i svenska, känner dig bekväm med individuella patientkontakter och den administrativa koordinerande rollen. Du är strukturerad och har ett gott ordningssinne. Vi ser gärna att du har kompetens och erfarenhet av rehabilitering, uppskattar teamarbete samt trivs med utvecklingsarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten på specialistrehab är ett vikariat, men med en tillsvidareanställning inom rehabiliteringsklinikens verksamheter.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Rehabiliteringskliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde I september eller enligt överenskommelse. Ansök så fort du kan då intervjuer och tillsättning sker löpande.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2019-09-03
Ansök senast
2019-09-22
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Marie Kantermo
  Avdelningschef specialistrehab
  Telefon: 0455-73 49 79
  E-post: Marie Kantermo
 • Stina Jönsson
  sjukgymnast, neuroteamet Karlskrona
  Telefon: 0455-73 50 24
  E-post: Stina Jönsson
 • Kim Wiberg
  sjuksköterska, specialistrehab
  Telefon: 0455-73 49 96
  E-post: Kim Wiberg
 • Vårdförbundet Blekinge
  Telefon: 0771-420 420

Ansökan

Referensnummer: A899737
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.