Kurator till Vuxenpsykiatrins mellanvård i västra Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vuxenpsykiatrin i västra Blekinge verkar för kommunerna Karlshamn, Sölvesborg samt Olofström med ett upptagningsområde med cirka 60 000 invånare. Kliniken består av en heldygnsvårdsavdelning belägen på sjukhuset i Karlshamn och av vuxenpsykiatriska mottagningar i Karlshamn och Sölvesborg, mellanvårdsmottagningar i samtliga kommuner samt ett akut- och rådgivningsteam. Verksamheten vilar på en tvärvetenskaplig grund. Vi arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Arbetet sker i team och den yrkesspecifika kunskapen är av stor betydelse. Psykiatrin är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi erbjuder ett brett behandlingsutbud som utförs av välutbildad personal. I mellanvården arbetar läkare, sjukgymnast, arbetsterapeut, sjuksköterskor, skötare och medicinska sekreterare. Vi har tillgång till psykolog och kurator vid behov. Den aktuella kuratortjänsten är en nyinrättad tjänst på mellanvården i västra Blekinge med placering i Karlshamn. Vi erbjuder dig kontinuerlig teamhandledning och god möjlighet till kompetensutveckling. Helhetstänkande, mångfald i metoder och relationellt perspektiv är hörnstenar i verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Som kurator kommer du att arbeta med patienter som har en komplex psykiatrisk problematik, familj-, grupp- och nätverksarbete, delta vid samordnade individuella planer och ha ett nära samarbete med vårdgrannar och övriga medarbetare inom mellanvården.

Kvalifikationer

Vi ser att du är en erfaren och lyhörd kurator med socionomutbildning som kan arbeta självständigt, har god samarbetsförmåga och är intresserad av att utvecklas i din yrkesroll. Psykiatrisk kompetens och erfarenhet är meriterande. Du har intresse av att utveckla Vuxenpsykiatrin i Blekinge, ge god vård samt verka för en hög tillgänglighet och ett gott bemötande för patienter och anhöriga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska vara flexibel, nyfiken på utveckling inom ditt område och en god lagspelare. Körkort är ett krav.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Socialt arbete
Yrkeskategori
Kurator
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Vuxenpsykiatri väst
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser
1
Publicerad
2019-06-17
Ansök senast
2019-08-11
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

  • Heidie Svensson
    Avdelningschef Mellanvården
    Telefon: 0454-73 28 14
    E-post: Heidie Svensson
  • Du når våra fackliga representanter via vår växel
    Telefon: 0455-731000

Ansökan

Referensnummer: A886419
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.