Vård- och omsorgslärare till Blekinge folkhögskola

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Region Blekinge är huvudman för Blekinge folkhögskola. Vi vänder oss till studerande som vill fördjupa sitt samhälls-och kulturintresse, skaffa sig behörighet eller en helt ny yrkesutbildning. Vi har Allmän kurs på grundskolenivå med inriktning, Kultur- och Natur, Vård- och Omsorg samt Mat- Kock, Allmän kurs på gymnasienivå med inriktning, Kultur- och Natur och Vård- och Omsorg, Allmän kurs Naturvetenskapligt basår. Våra särskilda kurser är Berättar- och Teaterlinjen, Fiskevårdslinjen, Konstlinjen, Låtskrivarlinjen, Matlinjen, Textillinjen och vi har också Dramapedagogutbildningen, en tvåårig yrkesutbildning. En annan populär verksamhet är vår seniorverksamhet som lockar seniorer till en mängd olika kurser. Våra kurser vänder sig till alla som är intresserade. Studierna kan leda till behörighet på grundskole- och gymnasienivå. Utbildningarna bygger på deltagarnas erfarenheter och förutsättningar och stödjer ett frivilligt och aktivt sökande efter kunskap och bildning. Skolan har 50 anställda varav ca 30 är lärare. Antalet studerande kan variera mellan 100 – 250 olika dagar. Skolan har även ett internat för studerande och konferensgäster.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med undervisning i ämnen inom hälso- och sjukvårdsområdet på våra allmänna kurser med inriktning vård och omsorg. Tjänsten är allmän visstid t.o.m. 2020-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning. Vi söker dig som vill arbeta i arbetslag där fokus ligger på såväl deltagarnas bästa som arbetslagets utveckling. I höst startar vi upp nya arbetssätt och all personal kommer att fortbildas inom folkhögskolepedagogik, vilket bygger på att det finns samverkan inom kollegiet. Vi ser därmed gärna att du är öppen för att arbeta med kollegialt lärande på hög nivå. Vi eftersträvar en öppen dialog i arbetslaget med en tillit till varandras kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker en pedagog med gedigna erfarenheter/utbildning inom vård och omsorg, företrädesvis med lärarexamen. Det är meriterande om du har kunskaper inom folkbildning. Vår undervisning sker på svenska och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du bör vara flexibel, ha god samarbetsförmåga samt vara lyhörd, tydlig och lösningsorienterad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Yrkeskategori
Folkhögskolelärare
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regional utveckling, kultur och bildning Blekinge Folkhögskola
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tidsbegränsad anställning 2020-08-01 till 2020-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning.
Varaktighet
3-6 månader
Tidsbegränsad till
2020-12-31
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2020-05-11
Ansök senast
2020-05-24
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

  • Susanne Flokén
    Bitr. rektor

Ansökan

Referensnummer: A953656
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.