Avdelningschef till redovisningsavdelningen

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Regionservice är en förvaltning med ungefär 550 medarbetare med uppdrag att stödja region Blekinges kärnverksamhet med varor och tjänster. Verksamhetsstöd är en verksamhet inom Regionservice som stödjer region Blekinges övriga verksamheter inom följande serviceområden: administrativt stöd inom kundtjänst, lön, personal, redovisning och ekonomi. Redovisningsavdelningen ingår i Regionservice och har 23 medarbetare inom rollerna som ekonomiassistent, redovisningsekonom, projektekonom samt systemförvaltning. Som avdelningschef ingår du i en ledningsgrupp och lyder direkt under verksamhetschefen för Verksamhetsstöd.

Arbetsbeskrivning

Som avdelningschef erbjuds du att jobba i en komplex organisation mot verksamheter både inom hälso- och sjukvård, utveckling och service. Du företräder region Blekinge och en viktig uppgift i din ledarroll är att stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna. Vidare ska du skapa möjligheter för digitalisering så att verksamheten ständigt utvecklas och förbättras. Avdelningschefen ingår i Verksamhetsstöds ledningsgrupp och svarar direkt under verksamhetschefen gällande verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi för redovisningsavdelningen. Du kommer också att jobba nära funktionsansvarig inom ekonomiprocessen. Du ska som avdelningschef tillhandahålla de resurser och den kompetens som behövs för redovisningsavdelningens uppdrag i ekonomiprocessen samt vara drivande i arbetet för en fungerande stödprocess för ekonomi inom redovisningsområdet. Du ska bidra till att skapa goda relationer inom processen samt aktivt arbeta för en effektiv resursanvändning.

Kvalifikationer

Vi söker en ledare som är stabil och trygg i sitt ledarskap. I det ingår förmågan att stimulera till utveckling av verksamheten och medarbetarnas kompetens, verka för ett öppet arbetsklimat, är utåtriktad och synlig i verksamheten och skapa goda relationer inom den egna enheten och med andra interna och externa samarbetspartners. Att vara lyhörd och intresserad, rak och tydlig i ledarskapet, att kunna samordna medarbetarna och delegera arbetsuppgifter är mycket viktiga egenskaper. För att uppnå detta krävs beslutsförmåga, målmedvetenhet och god samarbetsförmåga, hög social kompetens samt ett stort intresse för uppdraget. Grunden för ett bra ledarskap är att det finns ett ömsesidigt förtroende mellan chef och medarbetare. Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomiområdet eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämpliga. Har du dokumenterad lång erfarenhet av ledarskap inom ekonomi och redovisning är det meriterande. Samtidigt som dina ledaregenskaper väger tungt, läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Redovisningschef
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regionservice Verksamhetsstöd
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Enligt överenskommelse. Anställningsform: Förordnandet som avdelningschef är tidsbegränsat och kombineras med en tillsvidareanställning inom din egen profession.
Lön
Löneform: Månadslön Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Schema
Arbetstid: Dagtid
Antal platser
1
Publicerad
2019-08-05
Ansök senast
2019-08-25
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Håkan Frej
  Tf Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 62 83
 • Ann-Christin Nilsson
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 61 08
 • Roger Ahlér
  Vision
  Telefon: 0455-73 66 81
 • Anders Johnsson
  SACO
  Telefon: 0455-73 42 01

Ansökan

Referensnummer: A887406
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.