Hygiensjuksköterska till Smittskydd och Vårdhygien

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vårdhygien i Blekinge tillhör avdelningen Smittskydd och Vårdhygien och tillhör organisatoriskt Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Verksamheten består idag av två hygiensjuksköterskor, en smittskydds- och hygienläkare, en smittskyddssjuksköterska och en sekreterare. Vi söker nu en tredje hygiensjuksköterska. Verksamhetsfältet är Blekingesjukhuset Karlshamn och Karlskrona, Primärvården, Tandvården, Psykiatrin och länets 5 kommuner.

Arbetsbeskrivning

Inom dagens vård och omsorg blir vårdhygien allt viktigare. Vårdhygien är en expertfunktion som genom rådgivning och undervisning hjälper vårdens medarbetare och chefer att ge patienter en god och säker vård. I arbetsuppgifterna ingår även epidemiologisk övervakning och att i samarbete med vården bland annat genomföra kvalitetsgranskningar av vårdhygienisk standard och samverka med regionens upphandlingsenhet och byggverksamhet. Arbetet är självständigt, utåtriktat och omväxlande.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är legitimerad sjuksköterska och har arbetat heltid i mer än 5 år. Det är meriterande om du har en specialistsjuksköterskeutbildning inom operation. Du har förmåga att ta initiativ, samarbeta i team, att självständigt planera, genomföra och följa upp arbetsuppgifter och projekt. Vidare värdesätter vi att du har lätt för att samarbeta samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet och intresse för uppgifterna samt att du är öppen för att genomgå magisterutbildning inom smittskydd och vårdhygien i Göteborg eller Skövde. B-körkort krävs. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Hygiensjuksköterska
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-09-01
Ansök senast
2021-09-26
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A1051405
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?