Socionom/psykoterapeut till första linjen - för barn och unga i Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Inom primärvården i Blekinge finns en verksamhet som riktar sig mot psykisk ohälsa hos barn och unga i Blekinge. Den är geografiskt placerad på Kallinge vårdcentral, men med filialmottagning på andra vårdcentraler i Blekinge. Tjänsten innebär arbete i östra delen av Blekinge. För närvarande är vi fyra socionomer/psykoterapeuter i verksamheten. Vi samarbetar vid behov både med primärvårdens läkare och sjuksköterskor, BUP, skolorna och Socialtjänsten. Vi är måna om att ha en verksamhet som är flexibel och anpassad för att sätta barnet/ungdomen och familjens behov i fokus. Vi försöker vara pragmatiska i vårt arbetssätt, men har mycket nytta av kunskaper i KBT, lösningsfokuserat och/eller psykopedagogiskt arbetssätt, familjeterapi samt utvecklingspsykologi. Vi har regelbunden handledning i vårt arbete.

Arbetsbeskrivning

Du får inom ramen för primärvårdens uppdrag arbeta med psykologiska uppgifter såsom behandling och rådgivning gentemot barn, ungdomar och deras familjer. Du får även delta i olika samverkansformer med ovan nämnda andra inrättningar och även ge konsultation till dessa. En del utåtriktad förebyggande verksamhet i form av föreläsningar gentemot föräldrar i länet kan vara aktuellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller har annan grundutbildning med grundläggande psykoterapeutisk kompetensens eller leg psykoterapeut och tycker om att utveckla och förbättra arbetet tillsammans med enhetens övriga kollegor. Vi ser gärna att du är engagerad och ser förbättringsarbete som en naturlig del av det dagliga arbetet. Du är van vid att arbeta både självständigt och i grupp. Erfarenhet av psykoterapeutiskt eller stödjande arbete med barn, unga och deras familjer är meriterande. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet för arbetsuppgifterna. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Ronneby
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Psykoterapeut
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-05-14
Ansök senast
2021-06-06
Läs mer
https://www.1177.se/Blekinge/hitta-vard/kontaktkort/Kallinge-vardcentral/

Upplysningar

 • Carita Johansson
  Avdelningschef
  Telefon: 0457-73 17 43
 • Lisbeth Karlstrand
  Kurator, leg.psykoterapeut
  Telefon: 0457-73 17 34
 • Madelene Elofsson
  SSR
  Telefon: 0457-73 17 94

Ansökan

Referensnummer: A1030773
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?