Överläkare eller specialistläkare till urologiska sektionen Kirurgkliniken Region Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-årsperiod kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Kirurgkliniken är en central funktion på sjukhuset och erbjuder vård inom urologi som kirurgi, kärlkirurgi, plastikkirurgi och onkologi. Kirurgin är sektionerad till övre gastrointestinal kirurgi, nedre gastrointestinal kirurgi, bröst samt endokrinkirurgi. Vi har också en kirurgisk akutvårdsavdelning. Kirurgkliniken finns på två orter, i Karlshamn sker elektiv kirurgi och poliklinik, medan akutkirurgin och den mer avancerade kirurgin är koncentrerad till Karlskrona. Där finns också poliklinik, samt två slutenvårdsavdelningar med totalt ca 50 platser. Urologen är en egen sektion på kliniken. Totalt är vi ca 220 medarbetare på kliniken. Den urologiska verksamheten sker på båda orter. Läkargruppen på kirurgkliniken består i nuläget av totalt ca 40 läkare varav fyra urologspecialister och tre ST-läkare i urologi. Vi anställer kontinuerligt nya ST-läkare. Med kommande pensionsavgångar behöver vi nu rekrytera ytterligare en specialist inom urologi.

Arbetsbeskrivning

Hos oss arbetar du som vill ha ett spännande och unikt varierande arbete. Du kommer att arbeta med avdelningsarbete, mottagningsarbete samt operation. Det finns möjlighet till forskning efter överenskommelse. I tjänsten ingår urologisk jourtjänstgöring. Du kan se mer oss på instagram under #kirurgklinikenblekinge och #förattlivetärviktigt

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom urologi. Du tycker om att arbeta jourtid och att handleda ST-läkare till självständighet. Som person är du målmedveten, lyhörd och ödmjuk, och i ditt arbete och drivs du av en vilja att både själv utvecklas i din roll och utveckla de metoder du arbetar med. Du har lätt att samarbeta i en arbetsgrupp, och fäster stor vikt vid kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2019-05-27
Ansök senast
2019-06-30
Läs mer
http://ltblekinge.se/jobb-och-utbildning

Upplysningar

 • Claes Hjalmarsson
  Verksamhetschef Kirurgkliniken
  Telefon: 0455-73 74 16
  E-post: Claes Hjalmarsson
 • Amer Mousa
  Överläkare
  Telefon: 0455-73 45 06
  E-post: Amer Mousa
 • Maria Gunnervik
  ST-läkare
  Telefon: 0455-73 74 29
  E-post: Maria Gunnervik

Ansökan

Referensnummer: A879240
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.