Ingenjör it-säkerhet till avdelningen it-infrastruktur, Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tioårsperiod kommer vi modernisera sjukhuset genom att bland annat att bygga nya lokaler, införa ny teknik och utveckla arbetssätt för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Vi kommer även att införa ett nytt vårdinformationssystem, satsa på E-hälsa samt skapa förutsättningar för innovationer. Det är en spännande utvecklingsresa som du kan få vara en del av. Vår it-verksamhet är en integrerad del av regionens kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. Nu ska vi förstärka vårt team med en it-ingenjör med inriktning it-säkerhet till avdelningen it-infrastruktur i Karlskrona..

Arbetsbeskrivning

Du arbetar med förstudier, analyser och kravarbete samt aktivt verka för förbättringar och effektiviseringar inom området. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att vara stöd till arkitekter, projekt, löpande förvaltning och andra verksamheter när det gäller design och teknikval av vår miljö med perspektivet it-säkerhet. Som ingenjör it-säkerhet ansvarar du för arbete med implementering av säkerhetsteknik. Utformar och implementerar säkerhetslösningar i Region Blekinges tjänstebärande it plattform och datanät. I samordning med systemingenjör, ingenjör och arkitekt utvecklar och designas målarkitekturen inom respektive ansvarsområde, i enlighet med Region Blekinges framtagna styrdokument inom it-säkerhet. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete, personlig utveckling genom utbildningar, omvärldsbevakningar och deltagande i olika seminarium, för att på bästa sätt kunna verka mot tekniska och verksamhetsnära förvaltningar.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha högskoleutbildning inom it och it-säkerhet, gärna som ingenjör, systemvetare eller ha motsvarande kunskaper och erfarenheter som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Det är viktigt att du har erfarenhet av systemutveckling och komplexa systemmiljöer samt systemsamband/integrationer. Du behöver även ha kunskap om tjänstebaserad utveckling, standarder och arkitektur samt goda kunskaper om informationssäkerhet och IT-säkerhet. Det är meriterande att du har god kunskap om sammanhangen mellan olika it komponenter som exempelvis: VMware, Citrix, Cisco, HPE, Microsoft, certifikathantering, datanät, säkerhetssystem, servers, lagring, backup, databaser och molntjänster, samt att du även har erfarenhet av teknisk projektledning. Som person ser du helheter, har lätt att sätta dig in i verksamhetens behov och kan omsätta behoven till krav på teknisk lösning. Rollen ställer krav på tekniskt kunnande, eget driv, proaktivitet och engagemang. Du tycker om och har förmåga att lösa problem, både på egen hand och tillsammans med andra. Du har en stark vilja att hänga med i teknologiska trender och att hålla dina kunskaper aktuella. Vi ser att du i linje med våra värderingar är en individ som har förmåga att ta egna initiativ och driva din egen utveckling framåt. Du är analytisk, med ett strategiskt förhållningssätt, och har förmåga att lägga upp arbete och dokumentation på ett strukturerat sätt. Du arbetar metodiskt, får saker att hända och inte rädd för att ta tag i svåra uppgifter. Stort vikt läggs vid personlig lämplighet. För att trivas bra i rollen som ingenjör it-säkerhet behöver du värdesätta samarbete och tycker om att dela med dig av din kunskap. Du är en utåtriktad person med ett positivt synsätt och har lätt att kommunicera såväl skriftligt som muntligt och med en god förmåga att samarbeta med olika verksamheter och skapa bra och förtroendefulla relationer. B körkort är ett krav då resor kan förekomma inom länet. Då vi är en avdelning som ansvarar för driften av Region Blekinges it-infrastruktur kan beredskapstjänstgöring ingå i tjänsten.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Data/IT
Yrkeskategori
Säkerhetsanalytiker, IT
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning , ange därför löneanspråk i din ansökan..
Antal platser
1
Publicerad
2019-08-30
Ansök senast
2019-09-30
Läs mer
http://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Henrik Jarlung
  Avdelningschef IT-infrastruktur
  Telefon: 0455-736250
 • Mats Jakobsson
  Sveriges Ingenjörer
  Telefon: 0455-73 62 21
 • Christer Franzén
  Vision
  Telefon: 0454-732645

Ansökan

Referensnummer: A899219
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.