Sjuksköterska till Geriatriken, avdelning 36

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Geriatriken i Blekinge består i dag av en avdelning med 20 vårdplatser. Här bedrivs ortopedisk geriatrik (höftfrakturer) och allmän medicinsk akutgeriatrik. Ortopedpatienterna går via en fasttrack kallad Linje 1. Detta betyder att patienterna kommer direkt till avdelning från röntgen utan att passera akutmottagning. Medicinpatienterna kommer oftast till avdelningen via intagningsavdelning MOA (medicinsk observationsavdelning). Med hög kompetens, moderna hjälpmedel och evidensbaserade metoder formar vi tillsammans en god vård och omvårdnad för denna patientkategori. På avdelningen arbetar vi nära patienten och i team där alla yrkeskategorier ingår för att tillsammans arbeta för patientens bästa. Yrkeskategorierna som ingår på geriatriken är sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut samt specialistläkare.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som sjuksköterska på avdelningen innebär att du tillsammans med undersköterskan i ditt team kommer att arbeta närmast patienten. Detta innebär att ni kommer vara en viktig komponent i att involvera patienten i vården. Som sjuksköterska på geriatriken är arbetsuppgifterna väldigt varierande. Här kommer du utvecklas mycket i din sjuksköterskeroll eftersom du möter patienter med olika och ofta komplexa diagnoser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har ett genuint intresse för arbete med de mest sjuka äldre och deras livssituation. Du är trygg i din yrkesroll och har såväl intresse som förmåga att möta människor i olika akuta situationer såväl som planerade. Teamarbetet är viktigt hos oss och du är flexibel och bra på att samarbeta. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och att personen vi söker har förmåga att främja god teamsamverkan.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, geriatrisk vård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2019-11-29
Ansök senast
2020-01-29
Läs mer
https://www.1177.se/hitta-vard/kontaktkort/Geriatrisk-avdelning-36-Karlskrona/

Upplysningar

 • Frode Jadbrant
  Avdelningschef geriatriken
  Telefon: 0455-735632
  E-post: Frode Jadbrant
 • Matilda Neimark Mellberg
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-731000 kontakt via televäxel

Ansökan

Referensnummer: A918962
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.