Medarbetare till vårt samtalsteam

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Sölvesborgs vårdcentral har cirka 10400 listade patienter och Olofströms vårdcentral har cirka 6400 listade patienter och ingår i Hälsoval. Vi är cirka 50 medarbetare i olika professioner som arbetar tillsammans. Vårdcentralerna är miljöcertifierade.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med och fortsätta vår utveckling av arbetet med psykisk hälsa inom primärvården. Vi har sedan några år bedrivit ett framgångsrikt arbete inom primärvården och satsar vidare på att utveckla omhändertagandet av den psykiska hälsan hos våra invånare. Du är en av tre personer som arbetar i vårt team med inriktning på psykisk hälsa. Arbetet innebär kortare behandlingsinsatser bestående av telefonrådgivning, bedömning och samtals- stöd/behandling av patienter med lindrig till måttlig psykisk ohälsa, enskilt och i grupp. Arbetsuppgifterna är att bedöma och behandla patienter med bland annat oro/ångest, utmattning/stressrelaterade besvär, lättare till medelsvåra depressioner, sömnbesvär, smärta samt krishantering. Du kommer att tillhöra vårt samtalsteam som arbetar på både Olofströms och Sölvesborgs vårdcentral. Tillsammans med dina två kollegor har du handledning, teamtid samt att ni täcker upp för varandra i telefon och vid längre frånvaro. Du kommer att arbeta självständigt men också samverka med övriga yrkesgrupper inom vårdcentralen. Arbetet innebär dessutom samarbete och kontakter med psykiatrin, som finns i angränsande lokaler samt med slutenvården och kommunerna.

Kvalifikationer

Du har god erfarenhet av bedömning och behandling av patienter på primärvårdsnivå och/eller vuxenpsykiatrisk nivå. Du har adekvat grundutbildning för att arbeta med bedömning och behandling av olika karaktär, till exempel socionom, psykolog, psykiatrisjuksköterska eller likvärdig utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig. Meriterande är steg 1 utbildning samt gruppledarutbildning inom området psykisk hälsa. Du har ett genuint intresse för att hjälpa människor och som alltid arbetar med patienten i fokus. Du är trygg i din yrkesroll och är en positiv kollega som bidrar till vårt goda arbetsklimat. Du är van att arbeta självständigt och fatta egna beslut samtidigt som du fungerar i teamarbete. Vidare har du god samarbetsförmåga, initiativförmåga och uppskattar ett högt tempo. Eftersom vi är måna om att hitta en kollega som passar in i vårt team kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

Fakta om tjänsten

Kommun
Sölvesborg
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, psykiatrisk vård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Antal platser
1
Publicerad
2020-01-10
Ansök senast
2020-02-02
Läs mer
https://www.1177.se/Blekinge/hitta-vard/kontaktkort/Solvesborgs-vardcentral-Solvesborg/

Upplysningar

 • Kristina Särne
  Avdelningschef
  Telefon: 0456-73 11 50
  E-post: Kristina Särne
 • Nils-Göran Persson
  Vårdförbundet
  Telefon: 0454-73 31 00
 • Ann-Kristin Carlsson
  Kommunal
  Telefon: 0454-73 31 00

Ansökan

Referensnummer: A926447
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.