Sjuksköterska till Palliativmedicinska enheten i Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. I Region Blekinge tillhandahålls specialiserad palliativ vård. Från och med första januari i år tillhör den palliativmedicinska enheten området Nära vård. Patienter ansluts till enheten genom remiss och remissbedömning samt bedömningsbesök hos patienten. Vi arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Målsättningen är att patienten i så stor utsträckning som möjligt ska kunna vårdas i hemmet trots komplexa sjukdomstillstånd. Vid behov finns tillgång till specialiserade slutenvårdsplatser i Karlskrona och Karlshamn. Den palliativmedicinska enheten uppdrag är att arbeta med specialiserad palliativ vård och vårt mål och syfte är att bidra till god och jämlik palliativ vård i Blekinge län. Merparten av våra patienter har en obotlig cancersjukdom, men sjukdomar såsom hjärtsvikt, KOL, ALS med mera förekommer. Vården riktar sig till alla patienter i behov av specialiserad palliativ vård. Palliativmedicinska enheten består av två team – ett i Karlshamn och ett i Karlskrona. Vi samarbetar med primärvården, kommunerna i Blekinge, sjukhusets övriga kliniker och sjukhuskyrkan. Enheten har slutenvårdsplatser på avdelning 9 och avdelning 61 där våra patienter har möjlighet till direktinläggning vid behov av sjukhusvård.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en sjuksköterska som är intresserad av att arbeta i vårt interdisciplinära palliativa team i Karlshamn, bestående av sjuksköterskor, läkare, kurator, dietist, sjukgymnast och läkarsekreterare. Arbetstiderna är förlagda till dagtid helgfria vardagar. Vi arbetar med patienten och dess närstående i fokus. Arbetet är unikt och varierande vilket innebär hembesök, både självständigt och tillsammans med andra team medlemmar, telefonrådgivning och samarbete med andra vårdinstanser. Men även medverkan på dagliga ronder av våra inneliggande patienter och ett nära sammarbete med vårdavdelningen som är kopplad till vår verksamhet.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska. Önskvärt är någon form av vidareutbildning inom palliativ vård och samtalskonst. Du som söker har förmågan att arbeta självständigt men även i grupp. Du ska god självkännedom, vara noggrann och trygg samt ha ett reflekterande förhållningssätt. Då arbetet har flera inslag av utveckling är det positivt om du har lätt till nytänkande samt ser möjligheter i såväl kompetenser som personligheter. Körkort är ett krav. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet. Viktigt är din förmåga att samarbeta, att arbeta personcentrerat och viljan att arbeta med och utveckla den palliativmedicinska sektionen.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Geriatrik och palliativmedicin
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Lön
Individuell lönesättning tillämpas
Antal platser
1
Publicerad
2019-03-13
Ansök senast
2019-04-21
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Ulrika Lind
  Avdelningschef
  Telefon: 0454-73 34 91
 • Clara Göranzon
  Facklig företrädare Vårdförbundet
  Telefon: 0454-73 10 00 kontakt via televäxel
 • Frida Johnsson
  Facklig företrädare Vårdförbundet
  Telefon: 0454-73 10 00 kontakt via televäxel

Ansökan

Referensnummer: A859128
Ansök

Övrig information

Intervjuer kommer att ske löpande. ´ Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.