Sjukhusfysiker till Region Blekinges sjukhusfysikverksamhet

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Vill du utmanas och utvecklas fram till nästa steg i din karriär? Då är Röntgenkliniken i Region Blekinge din nya arbetsplats. Sjukhusfysikerna har verksamhet på Region Blekinges båda sjukhus i Karlskrona och Karlshamn samt inom Folktandvården. I Karlskrona och Karlshamn bedrivs röntgendiagnostik inklusive mammografi samt MR-verksamhet. I Karlskrona bedrivs dessutom nuklearmedicin.

Arbetsbeskrivning

Sjukhusfysikerna utgör regionens expertis med avseende på användningen av strålning och de huvudsakliga arbetsuppgifterna återfinns inom områdena medicinsk och odontologisk röntgendiagnostik, nuklearmedicin (diagnostik och radionuklidterapi), MR-diagnostik och strålskydd. Kom gärna med önskemål om de områden du finner intressanta och vill jobba inom. Det finns goda möjligheter att vi kan uppfylla dessa önskemål. Arbetsuppgifter: • Kvalitetssäkring, optimering och utveckling av undersökningsmetoder • Kvalitetskontroller av utrustningar • Patient och personaldosimetri • Mätning/beräkning av stråldos till patienter och personal • Utbildning av sjukvårdspersonal • Medverka vid upphandling av diagnostikutrustningar • Insamling av data till Strålsäkerhetsmyndigheten • Medverka i olika optimeringsgrupper Som sjukhusfysiker har du din bas i Karlskrona men kommer även arbeta vissa dagar i Karlshamn samt åka ut till Folktandvårdens olika kliniker. Följande förmåner kan vi erbjuda dig: • Professionellt introduktionsprogram • Friskvårdsbidrag • Fri tillgång till fullt utrustade träningslokaler i både Karlskrona och Karlshamn • Regionhälsan finns till för dig som medarbetare i såväl hälsofrämjande, förebyggande som rehabiliterande aktiviteter • Möjlighet att löneväxla • Möjlighet att köpa Blekingetrafikens årskort till rabatt • Medflyttandeservice som ger medflyttande en möjlighet att snabbare hitta ett arbete

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är legitimerad sjukhusfysiker och i andra hand dig som antingen har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten eller som snart är färdigutbildad sjukhusfysiker. Det är meriterande om du har erfarenhet av nuklearmedicin och MR. Du har språkkunskaper i svenska (lägst nivå C1) samt goda IT-kunskaper och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Naturvetenskapligt arbete
Yrkeskategori
Sjukhusfysiker
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Medicinsk service Röntgenkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
OBS! Det är en tillsvidareanställning och ett vikariat på 6 månader som utannonseras. Tillträde sker 190801 eller enligt överenskommelse. Skriv i din ansökan vilken av tjänsterna du är intresserad av.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
2
Publicerad
2019-05-24
Ansök senast
2019-06-16
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

  • Michael Petersen
    Verksamhetschef Röntgen
    Telefon: 0455-735039
  • Sonny La
    Sjukhusfysiker
    Telefon: 0455-735058

Ansökan

Referensnummer: A878958
Ansök

Övrig information

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig . När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.