Specialistläkare till Barn- och ungdomspsykiatrin

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi söker dig som vill jobba inom en barn- och ungdomspsykiatri med korta beslutsvägar och goda förutsättningar för att vara med och påverka den framtida utvecklingen. Vi ser utbildning och handledning som en förutsättning för att kunna bedriva specialiserad vård med hög kvalitet och har därför en generös inställning till fortbildning/forskning. Även för våra specialister. Blekinge är en liten region med ca 160 000 innevånare. BUP Blekinge har mottagning och mellanvård i Karlskrona och Karlshamn och en avdelning för heldygnsvård med 2 vårdplatser i Karlskrona. Därtill finns en nyöppnad utredningsenhet som är ett samarbete mellan BUP och Habiliteringen för att kunna möta utredningsbehovet gällande neuropsykiatriska frågeställningar på ett brett och tvärprofessionellt sätt. BUP har ett akutuppdrag för barn och unga under kontorstid, veckodagar och tar emot jourärenden vid behov på respektive mottagning. På jourtid finns ett samarbete med vuxenpsykiatrin som då har jour för såväl barn och ungdomar som vuxna patienter. BUP i Blekinge har sju anställda barnpsykiater samt en ST läkare som är i slutfasen av sin tjänstgöring.

Arbetsbeskrivning

Som specialist-läkare kommer du ha omväxlande arbetsuppgifter inom både öppen- och slutenvård och inom utredningsenheten. Det huvudsakliga arbetet på BUP bedrivs i öppenvård. Du kommer även att medverka i klinikens verksamhets- och kvalitetsutveckling och få ta del av intern och extern vidareutbildning. Du kommer som en del i gruppen specialistläkare delta i omhändertagandet av AT-läkare, våra ST-läkare och randande ST-läkare från vårdgrannar. Handledarutbildning kommer ingå i uppdraget, om kompetensen inte redan finns. Du kommer kunna välja vilken mottagning som du vill vara stationerad vid, antingen Karlskrona eller Karlshamn.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med specialistkompetens i Barn- och Ungdomspsykiatri. Vi söker dig med ett intresse för att vara med och vidareutveckla en modern psykiatri. Du ska ha förmåga att möta patienter och anhöriga i svåra situationer. Du har ett professionellt förhållningssätt, är flexibel och har god samarbetsförmåga med övriga arbetskamrater. Du har lätt att skapa kontakter, är kommunikativ och empatisk. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vid tillsättning av tjänst inom Barn- och Ungdomspsykiatrin kommer vi att kräva utdrag ur belastnings- och misstankeregistret, detta erhålls från Polismyndigheten. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Barn- och ungdomspsykiatri
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse, urval och intervjuer sker löpande.
Antal platser
1
Publicerad
2021-07-01
Ansök senast
2021-08-31
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Petra Nordberg
  Verksamhetschef
  Telefon: 0734-47 16 74
  E-post: Petra Nordberg
 • Silke Meyer
  Chefsöverläkare BUP Blekinge
  Telefon: 0454- 731032
  E-post: Silke Meyer
 • Hans Jungstedt
  Överläkare
  Telefon: 0454- 73 34 28
  E-post: Hans Jungstedt

Ansökan

Referensnummer: A1042919
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?