Avdelningschef till Ortopedklinikens Avdelningen 37

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-årsperiod kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Ortopedkliniken bedriver verksamhet i Karlshamn och Karlskrona. Kliniken består av två mottagningar, två slutenvårdsavdelningar, ortopedteknisk avdelning och vårdadministration. Samtliga enheter finns representerade på båda orterna och vi är cirka 170 anställda. Det är viktigt för oss med goda arbetsförhållanden och vi strävar efter att skapa en god arbetsmiljö, samarbete och utveckling för våra medarbetare både inom och utom kliniken. Avdelning 37 har 20 vårdplatser för patienter med ortopediska skador och sjukdomar, framförallt akuta tillstånd. Det är cirka 45 medarbetare i yrkeskategorierna sjuksköterska, undersköterska, sjukvårdsbiträde och kökspersonal som arbetar på avdelningen. Avdelningen har även ett nära samarbete med avdelning 36, som tillhör Geriatriken och som vi till delar är samlokaliserade med. Utöver detta arbetar fysioterapeuter och arbetsterapeuter från Rehabkliniken på avdelningen. Alla arbetar mot samma mål som är: En nöjd och välinformerad patient med en effektiv och patientsäker vårdtid. Vi är till för patienten.

Arbetsbeskrivning

Som avdelningschef är din uppgift att planera, leda och utveckla avdelningen utifrån verksamhetens mål. Du kommer att ha huvudansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljö på avdelningen. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp, vilket innebär att du är engagerad i hela klinikens resultat och utveckling. I uppdraget ingår även att utveckla samarbetsformerna med andra vårdenheter såväl inom som utanför kliniken. Förordnandet som avdelningschef är tidsbegränsat och kombineras med en tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom vårdsektorn eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker dig med intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och lyhört ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö med högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetarna. Du är inte rädd att delegera. Du har förmåga att entusiasmera och inspirera dina medarbetare samt verka för en god arbetsmiljö. Du stimuleras av nya utmaningar och vill initiera och driva förändrings- och utvecklingsarbete. Du kan konsten att motivera andra och har förmåga att se helheten. Du är en god ambassadör för vår verksamhet. Dokumenterad chefserfarenhet är meriterande, likaså chefsutbildning. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Ortopedkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning, ange löneanspråk i din ansökan.
Antal platser
1
Publicerad
2021-07-05
Ansök senast
2021-08-08
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Lena Hermansson
  Klinikkoordinator
  Telefon: Via växel 0454-73 10 00
 • Maria Sundström
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455 – 73 49 11
 • Fredrik Andersson
  Kommunal
  Telefon: 0455 – 73 49 11

Ansökan

Referensnummer: A1043453
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?