Chef för patientadministrationen på Medicinkliniken Karlskrona/Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Medicinklinikens uppdrag är att ge specialiserad vård inom det invärtes medicinska området med alla dess grenspecialiteter. Vi är en kunskapsorganisation som kännetecknas kompetenta och välutbildade medarbetare, hög vårdkvalitet, utvecklingsvilja, engagemang, ansvar och delaktighet. Kliniken består av mottagningar inom olika specialiteter, två vårdavdelningar, två dialysenheter, dagvårdsenheter, medicinsk specialistfotvård samt vårdadministration. Vi bedriver verksamhet både på sjukhuset i Karlshamn och i Karlskrona. Patientadministrationen på medicinkliniken består av två enheter en i Karlskrona med 18 medicinska sekreterare och 1 kanslist samt 16 medicinska sekreterare i Karlshamn. Nu söker vi en gemensam chef för patientadministrationen Karlskrona/Karlshamn.

Arbetsbeskrivning

Som chef på Medicinkliniken kommer du att ansvara för att verksamheten drivs utifrån givna direktiv, mål och uppdrag. Uppdraget innebär ansvar för budget, personal och arbetsmiljö samt att utveckla verksamheten inom kvalité, produktion, tillgänglighet och kundnöjdhet. Förutom ovan ansvar består chefskapet i Region Blekinge av en arbetsgivarroll och en ledarroll. I arbetsgivarrollen är du regionens företrädare och i ledarrollen arbetar du med att stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten utvecklas och förbättras. Du rapporterar direkt till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för Medicinkliniken.

Kvalifikationer

Du har intresse och förmåga till ett aktivt och lyhört ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö med högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetarna samtidigt som du inte är rädd för att delegera när det är nödvändigt. Du har förmåga att entusiasmera, motivera dina medarbetare samt verka för en god arbetsmiljö. Att du i ditt arbete stimuleras av nya utmaningar och vill initiera och driva förändrings- och utvecklingsarbete. Du har förmåga att engagera och motivera dina medarbetare liksom att planera och leda verksamheten mot uppsatta mål ser vi som mycket väsentligt. Det är också viktigt att du står bakom Regionens värdegrund: engagemang, samarbete och kvalitet. Eftersom uppdraget innebär att vara chef på två orter ser vi att du är flexibel och delar din tid lika mellan orterna i den mån det går. Det innebär att du kommer att behöva vara fysiskt på plats ca. 50/50 mellan Karlskrona och Karlshamn. Vi ser medarbetarna som mycket värdefulla för vår verksamhetsutveckling, vilket innebär att vi ser det som viktigt att du som chef kan ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetenser. Som person har du en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer och är tydlig i din roll samtidigt som du är lyhörd för omgivningen. Du har en för arbetsuppgifterna adekvat utbildning. Erfarenhet som medicinsk sekreterare och dokumenterad chefserfarenhet/chefsutbildning är meriterande. Din personliga lämplighet väger dock tungt. Vi kommer att anpassa introduktionen utifrån dina behov och du kommer att få möjligheter till kompetensutveckling i ditt ledarskap och chefskap. Du kommer att jobba i nära samarbete med HR-konsult, controller, andra stödfunktioner och chefskollegor. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Medicinkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-09-24
Ansök senast
2021-10-17
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Carina Ingemansson
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 41 10
  E-post: Carina Ingemansson
 • Rebecka Darouiche
  Vision
  Telefon: 0454-73 23 15
 • Vanessa Hampel Ferman
  Vision
  Telefon: 0455-73 77 21

Ansökan

Referensnummer: A1056967
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?