Vikariat Leg sjuksköterska till BUP och Hab. gemensamma utredningsenhet

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. BUP och Habiliteringens gemensamma utredningsenhet är en nystartad verksamhet vars uppdrag består i att utreda barn och ungdomar med Neuropsykiatriska frågeställningar. Barn- och ungdomspsykiatrin är en tvärvetenskaplig specialistverksamhet som innefattar ett familjeterapeutiskt, kognitivt, psykodynamiskt samt neuropsykologiskt förståelseperspektiv med barnet/ungdomen och dess familj i centrum. Habiliteringen erbjuder insatser till personer med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som utvecklingsstörning, rörelsehinder och diagnos inom autism. Inom vår gemensamma utredningsenhet arbetar medarbetare från både BUP och Habiliteringen Samverkan sker med andra verksamheter inom hälso- och sjukvården och även andra inrättningar utanför vår egen verksamhet såsom skola och socialtjänst. Din anställning kommer vara inom BUP och 80% av din heltidstjänst är förlagd till utredningsenheten.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska hos oss kommer du att i huvudsak ingå i vårt utredningsteam tillsammans med professioner som läkare, psykologer, specialpedagoger, fysioterapeut, logoped och medicinsk sekreterare. Arbetsgruppen är blandad både utifrån erfarenhet och ålder och den samlade kompetensen är hög och bidrar till ett stort engagemang. Du kommer att träffa barn och ungdomar med misstänkt neuropsykiatrisk diagnos samt deras vårdnadshavare för att göra bedömningar både inför och i samband med utredningar. I ditt uppdrag ingår deltagande i enhetens callback/nyanmälningsfunktion. Din roll blir också att delta vid insättning och uppföljning av medicinering. Din roll på mottagningen på BUP innebär att du ingår i utvecklingsarbetet och ansvarar för medicinuppföljningar tillsammans med klinikens övriga sjuksköterskor och läkare. För oss är det viktigt med personcentrerad vård och ett hälsofrämjande förhållningssätt där vi arbetar för att skapa ett värde för patienten. Därför arbetar vi aktivt med tillgänglighet och ett gott bemötande. För att skapa ett mervärde hos våra patienter behöver vi både bedriva evidensbaserade insatser och våga prova nya arbetssätt. Vi strävar efter att ligga i framkant gällande forskning och utveckling för vår målgrupp. Hos oss arbetar du i en verksamhet som är i förändring, där du har möjlighet att vara med och påverka utvecklingen. Arbetet är varierande och du har stort eget ansvar att planera din kalender i förhållande till verksamheten och dina kollegor. Det är av betydelse att du har ett intresse för utveckling av digitala kontaktytor. Inom ramen för din anställning finns också möjlighet till kontinuerlig handledning, regelbundna yrkesträffar och friskvårdsbidrag. Vikariatet är på 1 år med möjlighet till vidareanställning.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn och neuropsykiatri. Som person är du bra på att planera och strukturera ditt arbete. Vi ser gärna att du har en god samarbetsförmåga då arbetet, förutom samarbete i det tvärprofessionella teamet, även innehåller många kontaktytor utanför den egna verksamheten. Du har en god pedagogisk förmåga och det är viktigt för dig att personerna du möter blir sedda och hörda och att deras synpunkter tas tillvara. Körkort är ett krav då arbetet medför resor i tjänsten. Stor vikt kommer läggas vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Till denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, intervjuer och tillsättning. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
6 månader eller längre
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-09-24
Ansök senast
2021-10-27
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Malin Åkergård
  Avdelningschef BUP Kastanjevillan Karlskrona
  Telefon: 0455-73 58 48
 • Leif Bohman
  Avdelningschef BUP mottagning, Karlskrona
 • Viveka Johansson
  Sjuksköterska, Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 58 53

Ansökan

Referensnummer: A1056886
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?