Kurator med grundutbildning i KBT till smärtrehab, rehabiliteringskliniken Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Rehabiliteringskliniken organiserar Blekingesjukhusets smärtrehab och cancerrehab, som tillhör specialistrehab (öppenvården) Vi har team både i Karlshamn och i Karlskrona. Vi söker nu en socionom med grundläggande psykoterapiutbildning med speciell inriktning mot kognitiv beteendeterapi till vårt smärtteam i Karlshamn.

Arbetsbeskrivning

Smärtrehabilitering i Blekinge är en väl etablerad verksamhet med goda resultat som håller sig över tid. Vi är stolta över vårt arbete och vill gärna träffa dig som trivs med det nära teamarbetet, har kunskap och erfarenhet av KBT / ACT och är intresserad av gruppen patienter med långvarig kronisk smärta. Teamet är ett multimodalt team och består av läkare, sjuksköterska, medicinsk sekreterare, arbetsterapeut, fysioterapeut, socionom, undersköterska. Vi har genomgående ett beteendeinriktat och kognitivt förhållningssätt. Du kommer att ha egna patientkontakter, men även tillsammans med andra teammedlemmar samt hålla patientutbildningar/föreläsningar på våra hanteringskurser. Patienten är aktivt delaktig i sin rehabilitering och målet är ökad livskvalitet. Du kommer stötta patienterna att hitta bra strategier och verktyg för att hantera sin livssituation. Det är ett spännande arbete med utvecklingsmöjligheter och härliga kollegor. Inom rehabiliteringskliniken har vi en processorganisation för vårt rehabiliteringsarbete. Vi har ett länsövergripande ansvar på specialistnivå, med samverkar över länet och driver tillsammans vårt verksamhets- och kvalitetsarbete. Tjänsten är placerad i Karlshamn.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom med grundutbildning i psykoterapi med inriktning mot KBT. Vi ser gärna att du har några års klinisk erfarenhet samt erfarenhet av ACT. Goda språkkunskaper i svenska är ett krav, då du kommer att kommunicera med patienter, närstående, kollegor och i vissa fall myndigheter i såväl tal som skrift. Klinisk erfarenhet av arbete med patienter med långvarig smärta är önskvärt. Önskvärt är också att du har erfarenhet av teamarbete, bedömning/utredning, grupp- och individuell samtalsbehandling av patienter med en långvarig problematik. Du uppskattar att arbeta i team, är flexibel och har intresse för patientgruppen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Socialt arbete
Yrkeskategori
Kurator
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Rehabiliteringskliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2020-09-09
Ansök senast
2020-09-30
Läs mer
https://regionblekinge.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb.html

Upplysningar

 • Marie Kantermo
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 49 79
  E-post: Marie Kantermo
 • Annelie Ström
  SSR, psykoterapeut smärt- och cancerrehab
  Telefon: 0454-73 24 68
  E-post: Annelie Ström

Ansökan

Referensnummer: A973387
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.