Huvudhandledare för sjuksköterskestudenter

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Tjänsten är placerad vid enheten för Kvalitet och Utveckling som tillhör Hälso- och sjukvårdsförvaltningens stab.

Arbetsbeskrivning

Som huvudhandledare vid Region Blekinge kommer du att tillsammans med en kollega ansvara för att kvalitetssäkra våra sjuksköterskestudenters verksamhetsförlagda utbildning (VFU). Tjänsten som huvudhandledare är ny och det kommer att finnas stor frihet att utforma uppdraget inom ramarna för de avtal och överenskommelser som finns. Du arbetar aktivt för att hålla ihop och utveckla lärandemiljön i verksamheten vilket ställer krav på relationskapande ute i verksamheterna tillsammans med chefer och personal där den verksamhetsförlagda utbildningen äger rum. Tillsammans ansvarar ni för att: • skapa lärandeanvisningar utifrån aktuell handledningsmodell • vara verksamhetens kontaktperson gällande aktuell lärandemodell • stödja studentsamordnare och verksamheter • delta i lokala programråd/yrkesråd • ansvara för uppföljning och utvärdering av VFU • intern uppföljning och utvärdering av lärandeanvisningen • skapa mötesforum för studentsamordnare och studenthandledare • uppföljning och utveckling av handledningskvaliteten och lärandemiljön under sjuksköterskestudenternas VFU

Kvalifikationer

För att trivas i tjänsten har du ett starkt intresse samt fallenhet för att leda och handleda samt utveckla likväl andra som dig själv. Du har en god organisatorisk förmåga, uttrycker dig väl i tal och skrift och drivs av utveckling samt har ett naturligt öga för att se möjligheter. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och du är av naturen kommunikativ, strukturerad och flexibel. Har du erfarenhet av handledning, arbete med utbildningsfrågor och utvecklingsarbete så är detta meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vid denna rekrytering. För att vara aktuell för tjänsten är du legitimerad sjuksköterska med ett par års erfarenhet inom verksamhetsområdet och kliniskt arbete som sjuksköterska. Du har handledarutbildning 7, 5 högskolepoäng samt en magisterexamen inom vårdvetenskap/omvårdnad. Handlingsplan skapas vid behov för att under anställning inhämta kompetensen. Region Blekinge krigsplaceras all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning.
Antal platser
2
Publicerad
2020-10-15
Ansök senast
2020-11-08
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Suzana Selan
  Avdelningschef avdelningen för kunskapsstyrning
  Telefon: 0455-73 41 17
  E-post: Suzana Selan
 • Jessica Ulvtorp
  VFU-samordnare
  Telefon: 0455-73 62 80
  E-post: Jessica Ulvtorp
 • Du når övriga fackliga representanter via vår växel
  Telefon: 0455-731000

Ansökan

Referensnummer: A974120
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?