Ekonom till regionstaben, Ekonomi- och planeringsavdelningen

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Arbetet med att främja hälsa och hållbar tillväxt i Blekinge leds av regiondirektören. Till sin närmaste hjälp har regiondirektören en stab som på ett övergripande plan leder, stödjer, utvecklar och följer upp Region Blekinges verksamhet. Staben ger också stöd till den politiska ledningen. Ekonomi- och planeringsavdelningen är en del av regionstaben och har som uppdrag att arbeta med de regionövergripande funktionerna för ekonomi, hälsoval, planering, analys och uppföljning. Avdelningen består av 19 medarbetare. När nu en av oss går vidare i sin karriär söker vi en utvecklingsinriktad medarbetare till vårt team. Du kan vara säker på att ditt arbete kommer att göra skillnad inom vår samhällsviktiga organisation.

Arbetsbeskrivning

I rollen som ekonom på regionstaben ger du ett aktivt och kvalificerat stöd till förvaltningarna och den politiska organisationen i ekonomistyrning. Tjänsten innebär också andra varierande arbetsuppgifter såsom budgetering, prognos, bokslut, uppföljning och analys, rapportering, ekonomiska kalkyler och utveckling. Utöver det kommer du att arbeta nära andra medarbetare i vårt team och regionstabens övriga verksamheter. Det är ett spännande skede att komma in i där du som medarbetare har möjlighet att påverka både innehållet i din tjänst och hur vi arbetar på avdelningen. Vi har ett öppet och prestigelöst klimat som skapar en bördig grogrund för lärande och utveckling utifrån våra olika kompetenser som kompletterar varandra på vägen mot våra gemensamma mål. Vi söker dig som med din ekonomiska kompetens inspireras av att bidra till vårt meningsfulla uppdrag och som är intresserad av att se och kommunicera hur ekonomi samspelar med andra områden

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen inom ekonomiområdet, eller bakgrund som arbetsgivaren bedömer likvärdig, och gärna arbetslivserfarenhet från relevant ekonomiroll. Erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation är meriterande. Via god kommunikationsförmåga kan du förmedla ekonomi och annan information på ett pedagogiskt och begripligt sätt oavsett mottagare, situation och innehåll. Du har lätt för att skapa och vidareutveckla relationer, och trivs med att samarbeta med många personer och personligheter såväl som att arbeta enskilt. Då avdelningen är ny och har ett stort driv i att utveckla sina arbetssätt är det meriterande om du har erfarenhet från förbättrings- och utvecklingsarbete. Som person har du en god analytisk förmåga och är engagerad, driven, noggrann och ansvarsfull. Vårt uppdrag är komplext vilket innebär att arbetsuppgifterna kan variera. Flexibilitet, prioriteringsförmåga och förmåga att se helhetsperspektiv är därför viktiga egenskaper för att kunna anpassa arbetet till organisationens skiftande behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori
Controller
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regionstaben Ekonomienheten
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning
Antal platser
1
Publicerad
2021-04-18
Ansök senast
2021-05-09
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Anna Lindeberg
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 40 45
 • Farhad Haddad Nik
  SACO
 • Ingla Blåder
  Vision
  Telefon: 0455 - 73 62 28

Ansökan

Referensnummer: A1022960
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?