Vi söker sjuksköterskor till Thoraxcentrum, Blekingesjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Thoraxcentrum ger högspecialiserad hjärt- och lungkirurgisk sjukvård samt vård inom områdena invasiv elektrofysiologi, pacemaker, ICD/CRT, invasiv kardiologi/PCI och TAVI. Inom kliniken arbetar ca 200 medarbetare på vård-, intensivvård- och röntgenavdelningar samt inom mottagnings- och operationsverksamheter. Vi har ett brett och varierande arbetsinnehåll och bedriver såväl akut som planerad verksamhet. Vi är en professionell kunskapsorganisation som kännetecknas av hög vårdkvalitet, utvecklingsvilja, ansvar och delaktighet. - Hjärtavdelning 47/hjärtintensiven med inriktning av medicinsk kardiologi. Avdelningen består av 14 vårdplatser därav 4 hjärtintensivplatser (HIA) och 10 eftervårdsplatser (EVA). - Thoraxkirurgisk avdelning 55 med inriktning mot såväl pre- som postoperativ hjärt- och lungkirurgisk sjukvård. Här vårdas också patienter som genomgått invasiva elektrofysiologiska ingrepp, ICD/CRT implantationer, invasiv kardiologi/PCI, TAVI och medicinsk kardiologi. Avdelningen har 20 vårdplatser. - THIVA har 5 vårdplatser för intensivvård av thoraxkirurgi. Vi hanterar årligen ca 500 patienter i efterförloppet av framför allt lung-, kranskärls- och klaffoperationer. Det förekommer även stor kärlkirurgi och trauman. Till THIVA söker vi främst IVA-sjuksköterskor. - Thoraxröntgen är en unik avdelning som behandlar och utreder patienter med kranskärlsröntgen och PCI. Vi utför även ablationer och TAVI. Vi har två moderna interventionslab som utför båda akuta och planerade undersökningar. Till thoraxröntgen söker vi röntgensjuksköterska. Vi arbetar dagtid med beredskapstjänstgöring. - Till thoraxoperation söker vi anestesisjuksköterska. Du kommer arbeta tillsammans med operationssjuksköterska, operatörer, anestesiolog samt perfusionist i ett team. Vi erbjuder ett stimulerande och lärorikt arbete. Vi erbjuder flextid, löneväxling, friskvårdsbidrag och fri tillgång till gym. Dessutom erbjuder vi introduktion med erfarna kollegor och intern utbildning på arbetstid.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna på avdelning 55 består av preoperativa förberedelser, postoperativ vård av hjärt-och lungopererade patienter, kardiologisk vård samt användning av medicinteknisk utrustning. Du får möjlighet att få en bredd i din sjuksköterskeprofession eftersom vi vårdar patienter med varierande sjukdomsbild och som har genomgått olika ingrepp och behandlingar, både akuta och planerade. Arbetsuppgifterna på avdelning 47 är inriktade mot akut hjärtintensiv vård och eftervård. Vi jobbar bland annat med akut omhändertagande av patienter med hjärtinfarkt, hjärtsvikt och arytmier. Vi har ett skiftande arbete och korta vårdtider.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska gärna med några års erfarenhet. Meriterande är erfarenhet inom hjärtvård eller inom kirurgisk vård. Du är trygg i din yrkesroll och bekväm med att arbeta självständigt. Vi förväntar oss att du har god samarbetsförmåga och att du bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat. Vi värdesätter att du är positiv och att du har ett ödmjukt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Ange önskemål om vilken enhet du söker och om du önskar rotationstjänst eller nattjänstgöring. Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande.
Lön
Individuell lönesättning.
Antal platser
5
Publicerad
2018-11-06
Ansök senast
2019-01-15
Läs mer
http://www.ltblekinge.se

Upplysningar

 • Anna Persson
  Avdelningschef avd 47
  Telefon: 0455-73 47 61
 • Inger Almroth
  Avdelningschef avd 55
  Telefon: 0455-73 51 01
 • Thomas Ogenblad
  Avdelningschef THIVA
  Telefon: 0455-73 51 11
 • Mariangela Ellmén
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 47 65
 • Bodil Walde
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 51 03
 • Ingrid Nordenhielm
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 51 14

Ansökan

Referensnummer: A824910
Ansök

Övrig information

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig . När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.