Utbildningsanställning sjuksköterska inriktning psykiatri inom Länsgemensam psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Länsgemensam psykiatri har hela Blekinge som sitt upptagningsområde med drygt 150 000 invånare. Vi försöker skapa en modern specialistpsykiatrisk vård där lagarbete och patienternas behov står i centrum. Blekingepsykiatrin är välfungerande och bemannad med erfarna och välutbildade medarbetare. Vi arbetar för att skapa en god arbetsmiljö. Vi erbjuder dig kontinuerlig teamhandledning och god möjlighet till kompetensutveckling. Helhetstänkande, mångfald i metoder och relationellt perspektiv är hörnstenar i verksamheten. Inom länsgemensam psykiatri får Blekinges invånare tillgång till specialiserad vård inom det psykiatriska området. I denna verksamhet ingår flera enheter såsom psykiatriska akutenheten PAKA och psykiatriska intensivvården PIVA, beroendeenheten, minnesenheten, sexologisk mottagning och ätstörningsenheten. Region Blekinge satsar på utbildningsanställning för akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor med syftet att ytterligare höja kompetensen inom prioriterade områden för ett bättre omhändertagande av våra patienter. Du anställs i en tillsvidareanställning på heltid som sjuksköterska. Utbildningsanställningen är på ett år vid helfartsstudier alternativ två år vid halvfartsstudier och du har en månadslön som sjuksköterska under studietiden. Du har rätt till avtalsenlig semester och lön i enlighet med gällande kollektivavtal. Efter genomförd utbildning placeras du på anställning som specialistsjuksköterska på någon av våra avdelningar inom Länsgemensam psykiatri i östra Blekinge.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som specialistsjuksköterska innebär att identifiera, differentiera och handlägga såväl lindriga som komplicerade psykiatriska tillstånd. Att bedöma och värdera behovet av akuta insatser och/eller förnyad medicinsk bedömning är en del av arbetet. Även att aktivt delta i verksamhetsutveckling ingår i tjänsten. Under anställning kan det även förekomma tjänstgöring vid annan enhet för att bredda kompetensen inom den psykiatriska omvårdnaden. Vi samverkar med vårdgrannar och prioriterar anhörigarbete. Undervisning och handledning av sjuksköterskestudenter. Som anställd har du kontinuerlig handledning i psykiatrisk omvårdnad. Vi erbjuder ett stimulerande och lärorikt arbete som bygger på vår värdegrund - engagemang, kvalitet och samarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som söker och blir antagen till specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot psykiatri med start höstterminen 2021. Observera att Linnéuniversitetets sista ansökningsdag är 2021-03-15. Observera att du själv måste söka till utbildningen och sjuksköterskor som antas till utbildningen i närområdet prioriteras till den här anställningen. Du har en drivkraft i att arbeta med utveckling och förbättringsarbete och ser det som en utmaning att göra din specialistutbildning i nära koppling till den verksamhet du kommer att arbeta i. Som person har du förmågan att se helheten, vill arbeta tvärprofessionellt och har god samarbetsförmåga. Det är meriterande om du har några års klinisk erfarenhet som sjuksköterska inom psykiatri. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Anställning som specialistsjuksköterska sker efter avslutad och godkänd utbildning, gäller from det datum då lärosätet utfärdat examensbeviset.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Länsgemensam psykiatri
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde i samband med kursstart höstterminen 2021.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
2
Publicerad
2021-02-10
Ansök senast
2021-03-31
Läs mer
https://regionblekinge.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb.html

Upplysningar

 • Ethel Börjesson
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 60 22
  E-post: Ethel Börjesson
 • Lena Danielsson
  Avdelningschef
  Telefon: 0555-73 58 94
  E-post: Lena Danielsson
 • Peter Stålhandske
  Avdelningschef Beroendeavdelningen
  Telefon: 0455-73 58 97
  E-post: Peter Stålhandske
 • Anders Pagels
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 10 40
 • Sofie Östblom
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 59 93
  E-post: Sofie Östblom

Ansökan

Referensnummer: A1006568
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?