Hjälpmedelstekniker/hjälpmedelsingenjör, Hjälpmedelscenter Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Hjälpmedelscenter tillhör Region Blekinge organisatoriskt men ingår inte i någon förvaltning utan styrs direkt av en Samverkansnämnd som representerar Blekinges fem kommuner och Region Blekinge. Verksamheten är länsövergripande och ska förse länets invånare med en god hjälpmedelsförsörjning på lika villkor. Den gemensamma nämnden har ansvar för att erbjuda sina kunder hjälpmedel enligt hälso- och sjukvårdslagen (HSL), med undantag för hörsel- och ortopedtekniska hjälpmedel. Verksamheten hanterar hela kedjan, från upphandling och inköp till lagerhållning, rekonditionering, teknisk support i form av reparationer och specialanpassningar samt produktstöd till Blekinges förskrivare. Hjälpmedelsområdet är under stor utveckling och Hjälpmedelscenter kan erbjuda en spännande och dynamisk arbetsplats där alla tillsammans verkar för en god hjälpmedelsförsörjning. Vår kollega går nu i pension och vi söker därför dig med teknisk kunskap som vill arbeta för och tillsammans med andra människor i vår spännande verksamhet.

Arbetsbeskrivning

I rollen som hjälpmedelstekniker/hjälpmedelsingenjör kommer du vara tekniskt sakkunnig vid utredning, utprovning och anpassning av hjälpmedel. Du hittar tillsammans med patienten, anhöriga, förskrivare och konsulent kreativa lösningar på uppkomna behov. Som tekniker/ingenjör bidrar du med den tekniska uppfinningsrikedomen samt monterar och anpassar befintliga tillbehör till hjälpmedlet. I vissa fall tillverkar och ansvarar du för unika tekniska lösningar, t.ex. att forma nya tillbehör genom bearbetning av olika material såsom aluminium, plast, tyg osv. (Arbetet kommer i nuläget främst att vara inriktat mot sittproblematik och anpassning av rullstolar efter den enskilde brukarens behov. Du kommer att ingå i ett team tillsammans med hjälpmedelstekniker, hjälpmedelsingenjörer och hjälpmedelskonsulenter.) Du förväntas vara delaktig inom marknadsbevakning och sortimentsurval, samt delta i upphandlingsarbete.

Kvalifikationer

Relevant teknisk högskoleutbildning eller annan likvärdig utbildning och erfarenhet som arbetsgivare anser lämplig. Praktisk erfarenhet inom området mekanik och konstruktion krävs och du bör ha vana av att arbeta med verkstadsmaskiner. Erfarenhet som hjälpmedelstekniker, hjälpmedelsingenjör, ortopedtekniker eller ortopedingenjör är meriterande, så även annat arbete inom hälso- och sjukvård. Tjänsten innebär många kontakter internt i organisationen men även externt. Du kommer arbeta tillsammans med patienter, anhöriga och förskrivare vilket ställer krav på en hög social kompetens. Du ska ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp och kunna ta egna initiativ. Du ska vara en god samarbetspartner. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort erfordras.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hantverksyrken
Yrkeskategori
Hjälpmedelstekniker
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hjälpmedelscenter
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Löneform: Månadslön Individuell lönesättning tillämpas.
Schema
Arbetstid: Dagtid
Antal platser
1
Publicerad
2019-11-06
Ansök senast
2019-11-27
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Carina Fransson
  Verksamhetschef
  Telefon: 0734-47 15 96
 • Maria Olsson
  SACO
  Telefon: 0455-73 63 57
 • Thina Andersson
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 70 27
 • Göran Claesson
  Vision

Ansökan

Referensnummer: A913712
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.