Avdelningschef Olofströms Vårdcentral

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Primärvården omfattar Landstinget Blekinges vårdcentraler, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso- och sjukvård som inte kräver sjukhusresurser. Vården ges i länets samtliga städer, på flera mindre orter och ibland i hemmen. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patienternas behov står i centrum. Olofströms vårdcentral är en av de landstingsägda vårdcentralerna som ingår i Hälsoval Blekinge. På vårdcentralen är vi cirka 25 medarbetare i olika professioner som arbetar tillsammans. Hos oss finns ca 6300 listade patienter i olika åldrar. Vårdcentralen är miljöcertifierad. Du kan läsa mer om oss och vår vårdcentral här http://www.1177.se (Sök under Hitta vård och välj vårdcentral Olofström.) Är du nyfiken på att arbeta som chef i Primärvården är detta ett riktigt bra tillfälle!

Arbetsbeskrivning

Chefskap i Landstinget Blekinge består dels av en arbetsgivarroll, dels av en ledarroll. Båda är lika viktiga, att i arbetsgivarrollen vara landstingets företrädare och att i ledarrollen stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten ständigt utvecklas och förbättras. Som avdelningschef på Olofströms Vårdcentral ansvarar du för verksamhetsutveckling, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljön. Vidare har du ansvar för att i dialog med avdelningschefer vid andra vårdcentraler och olika aktörer inom kommunens verksamhet skapa nätverk och utveckla samarbetsformer. Du förväntas bedriva förbättringsarbete med fokus på patientsäkerhet och en effektiv arbetsorganisation. Du kommer arbeta i en föränderlig organisation och kommer att ansvara för distriktssköterskor, läkare, fysioterapeuter, undersköterskor, medicinska sekreterare och medarbetare inom psykisk ohälsa.

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad, positiv ledare vars arbetssätt präglas av tydlighet och delaktighet. Arbetet innebär ett stort samarbete med andra, varför vi lägger stor vikt vid din goda samarbetsförmåga och personliga egenskaper. Du kan argumentera för din sak, men är samtidigt lyhörd och prestigelös och har en god förmåga att reflektera. En viktig del av arbetet som avdelningschef är att skapa delaktighet och på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen. Du strävar efter att vara en tillgänglig chef och bidrar aktivt med engagemang, humor, tillit och kunskap till att skapa ett gott arbetsklimat. Du som söker skall ha högskoleutbildning inom ett yrke relaterat till vården och ha mod och lust att leda. Vi ser erfarenhet av tidigare arbete som chef, gärna inom offentlig verksamhet, som meriterande, liksom/likaså om du har ledarskapsutbildning. Därutöver ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta med verksamhetsförändring. Vi ser gärna att Landstinget Blekinges värdegrund engagemang, samarbete och kvalitet ligger dig varmt om hjärtat! Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Olofström
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse. Avdelningschef är ett tidsbegränsat förordnande och du behåller din tillsvidareanställning i grundprofessionen.
Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2019-06-17
Ansök senast
2019-07-21
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

  • Agneta Sjöstrand
    Verksamhetschef
    Telefon: 0456-73 11 80
  • Nils-Göran Persson
    Vårdförbundet
    Telefon: 0454-73 31 00

Ansökan

Referensnummer: A886425
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.