Kurator till Rehabkliniken Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Rehabiliteringskliniken organiserar Region Blekinges strokeenheter, specialist- och smärtrehabilitering. Vi ger länets invånare tillgång till specialiserad rehabiliteringsmedicinsk vård inom både sluten- och öppenvård. Vi rekryterar nu en kurator till Karlskrona. Är du intresserad av att arbeta som sjukhuskurator och vill arbeta inom sluten- och öppenvård är detta en tjänst för dig!

Arbetsbeskrivning

Som kurator på rehabiliteringsklinik arbetar du i tvärprofessionella team på specialistnivå både inom vår slutenvård och öppenvård. Patientens rehabilitering syftar till en återgång till vardagen. Som kurator i neuro- och allmänteamen arbetar du tillsammans med sjukgymnast, arbetsterapeut, läkare, sjuksköterska, undersköterska och medicinsk sekreterare samt logoped och neuropsykolog. Teamen arbetare patientcentrerat och rehabiliteringsinsatserna styrs av den rehabiliteringsplan som teamet och patienten skapat tillsammans. Din roll blir att arbeta med psykosociala frågeställningar och psykosocial problematik. Med en helhetssyn på människan utgår du från att fysiska, psykiska och sociala faktorer samverkar och påverkar hälsa och livssituation. Du ger vägledning, information om sociallagstiftning, socialförsäkring och samhällets stöd. Som kurator medverkar du till kontakt med andra vårdgivare, berörda myndigheter och arbetsgivare. De insatser du och teamen erbjuder sker alltid i samråd med patienten. Vi har en strävan att utvecklas och bli bättre. Strokeprocessen och allmänprocessen, driver vårt rehabiliteringsmedicinska utvecklingsarbete framåt. På rehabiliteringsklinikens ser vi även möjligheter till nya och förbättrade vårdformer. Under 2020 har vi utbildat oss och använder numera digitala patientmöten som ett komplement till fysiska besök på sjukhuset. Tillsammans med övriga klinikers kuratorer har du tillgång till regelbunden och gemensam handledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, gärna med adekvat vidareutbildning. Goda språkkunskaper i svenska är ett krav. Meriterande är erfarenhet av att bedriva självständigt psykosocialt behandlingsarbete inom hälso- och sjukvård. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga, flexibilitet och personlig lämplighet. Förmågan och viljan till att samverka med andra är också viktigt och du ser fördelarna med att arbeta i team. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Socialt arbete
Yrkeskategori
Sjukhuskurator
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Omgående
Lön
Individuell lönesättning
Antal platser
1
Publicerad
2021-01-18
Ansök senast
2021-02-07
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Marie Kantermo
  Avdelningschef Specialistrehab
  Telefon: 0455-73 49 79
  E-post: Marie Kantermo
 • Emelie Persson
  Sjuksköterska neuroteamet
  Telefon: 0455-735017
  E-post: Emelie Persson
 • Camilla Arveteg
  Kurator
  Telefon: 0455-736023
  E-post: Camilla Arveteg
 • Annelie Ström
  SSR Kurator/psykoterapeut
  Telefon: 0454-73 24 68
  E-post: Annelie Ström

Ansökan

Referensnummer: A1000222
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?