HR-chef till hälso- och sjukvården

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under de kommande åren kommer vi att utveckla arbetssätt, teknik och bygga nya lokaler för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du kommer att vara en viktig del i. Region Blekinge söker nu en HR-chef till hälso- och sjukvården.

Arbetsbeskrivning

Som HR-chef är du chef över avdelningschef och vissa specialkompetenser samt samordnar och utformar stöd för operativa och strategiska personalfrågor. Du är direktrapporterande till hälso- och sjukvårdsdirektören och ingår såväl i hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp som i regionens HR-ledningsgrupp. Vid behov kan du ersätta övriga chefer i hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp i vissa uppgifter. Du har därmed övergripande ansvar och arbetsuppgifter. • Du har personalansvar, verksamhets- och ekonomiansvar. • I rollen ingår att leda, planera, utveckla och följa upp arbetet så att de gemensamma resurserna utnyttjas effektivt och till nytta för befolkningen i Blekinge. • Du leder HR-arbetet utifrån ett processorienterat arbetssätt. • I uppdraget ingår att tillsammans med sjukvårdsledning och övriga kollegor tydliggöra mål och driva utvecklingen av arbetssätt, i enlighet med verksamhetens uppdrag och övergripande mål. • Du har det förvaltningsövergripande ansvaret för HR-områdets samtliga processer. Vi erbjuder dig att vara med och skapa framtidens hälso- och sjukvård. Det innebär stora möjligheter att påverka ditt arbete och utveckla verksamheten.

Kvalifikationer

Som sökande har du goda ledaregenskaper och erfarenhet av självständigt arbete med kvalificerade personalfrågor, som HR-chef eller i likvärdig befattning. Du har högskole- eller universitetsexamen inom HR-området eller annan utbildning arbetsgivaren anser likvärdig. Du har dessutom: • erfarenhet av ledningsarbete i en politiskt styrd organisation, gärna inom hälso- och sjukvård • erfarenhet av verksamhetsutveckling och att strategiskt leda förändringsarbete • kompetens i arbetsrätt och arbetsmiljö • erfarenhet av att utveckla digitala arbetssätt Ditt ledarskap präglas av delaktighet, engagemang och tillit. Du är van vid att hantera komplexa frågeställningar utifrån ett helhetsperspektiv för verksamheten. Du är tydlig, trivs med att arbeta i team och är inte rädd för att ta ansvar och fatta beslut. Att skapa och bevara goda relationer faller sig naturligt för dig. Du är en drivande person som tar initiativ för att förbättra och utveckla. Din förmåga att entusiasmera och verka för en god arbetsmiljö ser vi som mycket väsentlig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Personlighetstest kan komma att genomföras som en del av rekryteringsprocessen. Region Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Det innebär att du har en grundanställning i Region Blekinge som är tillsvidare och ett tidsbegränsat förordnande som HR-chef. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Personalchef/HR-chef
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser
1
Publicerad
2021-10-12
Ansök senast
2021-10-31
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Kjell Ivarsson
  Hälso- och sjukvårdsdirektör
 • Camilla Olsson
  Vision
  Telefon: 0454-73 30 23
 • Camilla Perland
  Vårdförbundet
 • Anna Temecka
  SACO
  Telefon: 0455-73 64 50
 • Ulla Sandgren
  Kommunal
  Telefon: 0454-73 30 11
 • Anna Westrup
  BLF
  Telefon: 0455-734246

Ansökan

Referensnummer: A1055336
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?