Semestervikariat logoped till Blekingesjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Rehabiliteringsklinikens verksamhet är lokaliserad till Karlshamn och Karlskrona, med sluten- och öppenvård på båda orterna. I kliniken ingår två slutenvårdsavdelningar, en på varje ort. Även specialistrehabilitering (dagrehab) finns på båda orterna. Logopeden ingår som en naturlig del i såväl sluten- som öppenvårdsteamen. Övriga teammedlemmar är kurator, sjukgymnast, arbetsterapeut, arbetsterapeutbiträde, sjuksköterska, undersköterska, läkare och sekreterare.

Arbetsbeskrivning

Till sommaren 2019 söker rehabiliteringskliniken på Blekingesjukhuset i Karlskrona och Karlshamn en vikarierande logoped. Som sommarlogoped hos oss på rehabiliteringskliniken kommer du att arbeta med patienter som har afasi, dysfagi och dysartri inom vår slutenvård. Du kommer att göra kliniska bedömningar och ansvara för behandling i nära samarbete med övriga teammedlemmar. Din tjänstgöring inleds med en introduktionsperiod där du kommer att lotsas in i arbetet. Under sommaren kommer du ha tillgång till handledning och stöd av erfarna logopeder.

Kvalifikationer

Legitimerad logoped. Nyutexaminerad logoped i väntan på leg är också välkommen att söka. Erfarenhet av arbete/praktik på strokeenhet är meriterande. Då mycket av ditt arbete är teambaserat vill vi att du har en positiv och ödmjuk inställning till teamarbete. Mycket goda språkkunskaper i svenska är ett krav, då du kommer att kommunicera med patienter, närstående, kollegor och i vissa fall myndigheter i såväl tal som skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Logoped
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Rehabiliteringskliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan.
Varaktighet
3-6 månader
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2018-12-14
Ansök senast
2019-03-31
Läs mer
http://ltblekinge.se/jobb-och-utbildning/Lediga-jobb/

Upplysningar

 • Marie Kantermo
  Avdelningschef Specialistrehab
  Telefon: 0455-73 49 79
  E-post: Marie Kantermo
 • Franziska Hanewinkel
  leg logoped
  Telefon: 0455-73 49 67
  E-post: Franziska Hanewinkel

Ansökan

Referensnummer: A837008
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.