Sjuksköterskor till avd 36 Geriatrik

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-årsperiod kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Från och med januari 2019 är Geriatriska och palliativmedicinska kliniken fristående och tillhör området Nära vård. Idag lever vi allt längre och behoven av vård är ofta mer komplexa än tidigare för den åldrande befolkningen. Multisjuklighet är allt vanligare hos äldre och detta ställer krav på fördjupad kunskap inom geriatrik och om äldres specifika omvårdnadsbehov. Geriatrik innebär läran om åldrandets sjukdomar. Ju äldre du blir desto högre blir risken att drabbas av sjukdomar och kroppens egen förmåga att klara denna påfrestning minskar samtidigt som man ofta även har ett stort behov av omsorg. För att möta behovet hos akut sjuka sköra äldre vet vi att vi måste arbeta helt prestigelöst i multiprofessionella team där patienten ingår som en självklar medlem. Vi vet också att vi behöver samverka gränsöverskridande med andra aktörer då vi vårdar samma patienter. Sedan hösten 2019 ingår geriatrikavdelning 36 i Mobil Närvård Blekinge, som just fokuserar på att förbättra och hitta nya samverkansformer med kommun och primärvård.

Arbetsbeskrivning

Vi välkomnar dig med ett genuint intresse inom geriatrik. Du behöver se utmaningen med den åldrande befolkningen som en möjlighet och ha en vilja att utveckla våra arbetssätt för att möta denna utmaning. Som sjuksköterska förväntas du, i samverkan med andra aktörer, leda, förbättra och utveckla vården av äldre. Arbetet som sjuksköterska på avdelningen innebär att du tillsammans med undersköterskan i ditt team kommer att arbeta närmast patienten. Detta innebär att ni kommer vara en viktig komponent i att involvera patienten i vården. Som sjuksköterska på geriatriken är arbetsuppgifterna väldigt varierande. Här kommer du utvecklas mycket i din sjuksköterskeroll eftersom du möter patienter med olika och ofta komplexa diagnoser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har ett genuint intresse för arbete med de mest sjuka äldre och deras livssituation. Du är trygg i din yrkesroll och har såväl intresse som förmåga att möta människor i olika akuta situationer såväl som planerade. Du är nyfiken och vill utveckla dig själv tillsammans med andra. Som person har du förmågan att se helhet, vill arbeta tvärprofessionellt och har god samarbetsförmåga vilket är viktigt då vi arbetar i team. Det är meriterande om du har specialistutbildning inom vård av äldre samt några års klinisk erfarenhet som sjuksköterska men vi välkomnar även nya sjuksköterskor med intresse för geriatrik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vid tillsvidareanställning medföljer en skyldighet att krigsplaceras.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering sker löpande.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
4
Publicerad
2021-11-01
Ansök senast
2021-12-12
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A1065917
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?