Arbetsterapeut till Geriatriken

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-årsperiod kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Från och med januari 2019 är Geriatriska och palliativmedicinska kliniken fristående och tillhör området Nära vård. Idag lever vi allt längre och behoven av vård är ofta mer komplexa än tidigare för den åldrande befolkningen. Multisjuklighet är allt vanligare hos äldre och detta ställer krav på fördjupad kunskap inom geriatrik och om äldres specifika omvårdnadsbehov. Som den enda geriatrikavdelningen i Blekinge förstår vi att vi har många roliga och kluriga utmaningar att ta oss an framöver för att möta behovet hos akut sjuka sköra äldre. Vi vet att vi måste arbeta helt prestigelöst i multiprofessionella team där patienten ingår som en självklar medlem. Vi vet också att vi behöver samverka gränsöverskridande med andra aktörer då vi vårdar samma patienter. Därför ingår Geriatrikavdelning 36 sedan hösten 2019 i projektet Mobil Närvård som just fokuserar på att förbättra och hitta nya samverkansformer med kommun och primärvård.

Arbetsbeskrivning

På avdelning 36 har vi vårdplatser för geriatriska medicinpatienter och för äldre patienter som drabbats av höftfraktur. På avdelningen arbetar geriatriker, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter tillsammans nära patienten. Vi välkomnar dig till ett positivt arbetslag, vi har högt till tak och nära till skratt. Teamet är en viktig del av vårt geriatriska arbetssätt och där vill vi gärna ha dig med i att utforma och specificera din roll som arbetsterapeut i teamet. Avdelningen erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling utifrån just ditt intresse, exempelvis deltagande i förbättringsarbeten. För tillfället fokuserar vi på att utveckla våra samverkansformer både internt och externt. Tjänstgöring kan därför bli aktuellt i patientens hem genom projektet mobil närvård, i geriatriskt bedömningsteam på akuten samt på palliativmedicinska enheten. Som arbetsterapeut ser vi dig som en självklar del i denna utveckling mot framtidens geriatrik där vi hoppas kunna erbjuda rätt vård på rätt plats. Vi välkomnar dig med ett genuint intresse inom geriatrik. Du behöver se utmaningen med den åldrande befolkningen som en möjlighet och ha en vilja att utveckla våra arbetssätt för att möta denna utmaning. Som arbetsterapeut hoppas vi att du i samverkan med andra aktörer vill vara med och förbättra och utveckla vården av äldre tillsammans med oss.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Du har ett genuint intresse för arbete med de mest sjuka äldre och deras livssituation och ser denna utmaning som en möjlighet. Som person har du förmågan att se helhet, vill arbeta tvärprofessionellt och har god samarbetsförmåga. Du är nyfiken, flexibel och framförallt nytänkande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vid tillsvidareanställning medföljer en skyldighet att krigsplaceras.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Arbetsterapeut
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-04-28
Ansök senast
2021-05-31
Läs mer
https://www.1177.se/Blekinge/hitta-vard/kontaktkort/Geriatrisk-avdelning-36-Karlskrona/

Upplysningar

  • Maja Fröberg
    Avdelningschef avd. 36
    Telefon: 0455-73 56 31
    E-post: Maja Fröberg
  • Facklig företrädare
    Telefon: 0455-73 56 30

Ansökan

Referensnummer: A1026198
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?