ST-läkare i Kardiologi till Thoraxcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Thoraxcentrum vid Blekingesjukhuset etablerades 2007 för att samla all hjärtsjukvård under en ledning. Uppdraget är att ge innevånarna i Region Blekinge, Kronoberg och till viss del Skåne tillgång till högspecialiserad kardiologi som innefattar hjärt- och lungkirurgi, högspecialiserad och specialiserad vård inom områdena invasiv elektrofysiologi, pacemaker, ICD/CRT, invasiv kardiologi/PCI och TAVI. Upptagningsområdet för den högspecialiserade vården motsvarar ca 330 000 invånare. Den kardiologiska verksamheten med HIA/eftervård bedrivs i Karlskrona och Karlshamn i nära samarbete med koronarangio/PCI-interventionister, thoraxkirurger och thoraxanestesiologer med korta beslutsvägar i en stimulerande multidiciplinär miljö. Sedan 2007 finns också en etablerad ablationsbehandling av arytmier med kateterteknik. Fullt dygnet runt ansvar föreligger för koronarangio/PCI behandling liksom för thoraxkirurgi. Thoraxcentrum har ca 250 medarbetare som fördelas på vårdavdelningar, mottagningsverksamhet, operationsverksamhet, intensivvårdsavdelning och röntgenavdelning. Vårt mål är att skapa individuella möjligheter till kompetenshöjning och utveckling samt möjlighet till att bedriva forskning. Vi arbetar aktivt med utvärdering av våra patient processer och flöden genom kliniken för att på bästa sätt anpassa vården till varje individ.

Arbetsbeskrivning

Som ST-läkare inom kardiologi kommer du att arbeta med hjärtintensivvård samt med sedvanlig utredning och behandling av kardiologiska patienter. Du kommer att ingå i klinikens gemensamma primärjourlinje. Thoraxcentrum erbjuder en grundläggande utbildning inom Kardiolog samt möjligheter till att välja specialistinriktning efter avslutad ST tjänstgöring.

Kvalifikationer

Vid tillträde legitimerad läkare med goda kunskaper i svenska språket. Som person är du målmedveten, lyhörd och ödmjuk. I ditt arbete drivs du av en vilja att både själv utvecklas i din roll och utveckla de metoder du arbetar med. Du har lätt att samarbeta i en arbetsgrupp, och fäster stor vikt vid kvalitet. Personlig lämplighet lägger vi stor vikt vid. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
ST-läkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-10-28
Ansök senast
2021-11-30
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A1064602
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?