Sjukgymnast/fysioterapeut till Habiliteringen Karlskrona och Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Är du utbildad fysioterapeut/sjukgymnast och vill göra en positiv skillnad för människor med funktionsnedsättning? Då kanske du är vår nya kollega! Vi söker nu en fysioterapeut/sjukgymnastkollega till habiliteringen i Blekinge. Habiliteringen erbjuder insatser till personer med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som intellektuell funktionsnedsättning, rörelsehinder eller diagnos inom autism. Vi kan erbjuda dig ett spännande och stimulerande arbete som sjukgymnast i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens. Inom ramen för din anställning har du också möjlighet att vara med i utvecklings- och förändringsarbete. Vi erbjuder dig dessutom kontinuerlig handledning och regelbundna yrkesträffar. Habiliteringen finns representerad med en avdelning i Karlshamn och en i Karlskrona. Utifrån din kompetens och verksamhetens behov finns möjlighet att anpassa utformningen av tjänsten.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete med komplexa och utvecklande patientärenden. Hos oss arbetar vi i team och du har möjligheterna att få arbeta med långvariga patientkontakter, utgöra ett stöd för våra patienter, vara med och förändra, uppleva och utveckla. Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med erfarna yrkeskollegor och kompetenta teamkollegor. Patientgruppen är varierande och du kommer att möta allt från de som hoppar, går och springer till de som tar sig fram med elrullstol. Din tjänst kommer att innebära arbete med både barn, ungdomar och vuxna. I det dagliga arbetet får du ett omväxlande arbete med fokus på att hjälpa personer till ett så aktivt och delaktigt liv som möjlighet med hjälp av neurologiska-, motoriska-, och ortopediska bedömningar, träningsprogram och hjälpmedelsutprovningar. Du kommer att delta i utrednings-och behandlingsarbete, rådgivning, stödinsatser samt utprovning och uppföljning av vissa hjälpmedel. Du kommer också att genomföra CPUP-mätningar och se över 24-timmars positionering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut. Vi vill gärna att du har erfarenhet av arbete med patienter inom habiliteringens målgrupp. För att trivas och lyckas med arbetet hos oss tror vi att du trivs med att arbeta i grupp, är prestigelös nog att ta del av andra professioners kunskap och erfarenheter och samtidigt delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till kollegor. Du utgår alltid från patientens behov och involverar patienten och dess nätverk i arbetet. Det är naturligt för dig att ta eget ansvar och du har förmågan att prioritera. Vi tror också att du har intresse för att skapa nya arbetssätt tillsammans med andra. Du har en god pedagogisk förmåga och det är viktigt för dig att personerna du möter blir sedda och hörda och att deras synpunkter tas tillvara. Vi ser gärna att du har en god samarbetsförmåga då arbetet, förutom samarbete i det tvärprofessionella teamet, även innehåller många kontaktytor utanför den egna verksamheten Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav då resor sker i tjänsten Till denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, intervjuer och tillsättning. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Fysioterapeut/Sjukgymnast
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Habilitering
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. En tillsvidareanställning samt vikariat.
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
2
Publicerad
2019-10-21
Ansök senast
2019-11-17
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Linda Svensson
  Avdelningschef habiliteringen Karlskrona
  Telefon: 0455-73 43 92
 • Malin Åkergård
  Avdelningschef Habiliteringen Karlshamn
  Telefon: 0454-73 21 65
 • Sofia Olsson
  Sjukgymnast Habiliteringen
  Telefon: 0455-73 43 86
 • Fredrik Nilsson
  Fysioterapeut Habiliteringen
  Telefon: 0455-73 43 90

Ansökan

Referensnummer: A910184
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.