Brandskyddscontroller till avdelningen för fastighetsförvaltning, Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Regionservice basenhet Fastighet verksamhetsuppdrag är att äga, förvalta och utveckla regionens fastigheter och inhyrda lokaler samt att stödja regionstyrelsen i fastighetsstrategiska frågor. Fastighet har ca trettio anställda som arbetar med förvaltning samt ny och ombyggnader. Region Blekinge disponerar idag ca 270.000 m2 lokaler fördelat på framförallt sjukhus och vårdcentraler. På avdelningen för fastighetsförvaltning inom basenhet fastighet arbetar tretton medarbetare med lokalförsörjning till Regionens alla verksamheter. Förutom fastighetsförvaltning hanteras fastighetsdokumentation, fastighetsekonomi, fastighetsutveckling, planerat underhåll, brandskydd samt hyresgästkontakter inom avdelningen.

Arbetsbeskrivning

Vill du ha en roll som både är operativ och strategisk, en roll som ger dig möjligheten att både utveckla och utvecklas, då kan denna tjänsten vara något för dig. Region Blekinges verksamheter befinner sig i ständig förändring och utveckling för att möta framtida behov bland annat inom hälso- och sjukvården. För att kunna möta vårdens behov kommer en genomgripande modernisering av vårt fastighetsbestånd att göras med stort fokus på framtida effektiv fastighetsförvaltning. Vi söker dig som vill vara med på denna unika förändringsresa. Som brandskyddscontroller på avdelningen för fastighetsförvaltning kommer du främst att arbeta inom det olycksförebyggande området inom Region Blekinge. Det innebär att du är delaktig i arbetet med strategiska brandskyddsfrågor vid ny- och ombyggnationer. Du arbetar även med riskanalyser, hantering av brandfarlig vara samt stöttar Region Blekinges verksamheter i deras systematiska brandskyddsarbete. I rollen ingår dessutom att genomföra utbildningsinsatser inom kompetensområdet för att stärka organisationens förmåga att arbeta med brandskyddsförebyggande åtgärder. Inom Region Blekinge arbetar vi för ett utökat samarbete med Räddningstjänsterna i länet för att på olika sätt förbättra våra organisationers förmåga till att förebygga och hantera olyckor. Ditt uppdrag i detta samanhang är utveckla detta samarbete. Du utgår från Karlskrona men ditt arbetsfält är hela Blekinge län.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad brandingenjör eller har annan likvärdig utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet från både byggprojektering och fastighetsförvaltning avseende brandskyddsfrågor. Det är även meriterande om du är väl förtrogen med tekniska byggnadssystem och funktioner. Som person är du ansvarstagande, målinriktad och arbetar bra tillsammans med andra människor. Genom din kommunikativa förmåga skapar du trygga och stabila samarbetsformer. Du är väl insatt i och klarar av att tolka och tillämpa, samt håller dig ajour, inom relevant lagstiftning. I rollen ingår även att aktivt arbeta med omvärldsbevakning av ny teknik samt att utveckla och införa nya arbetssätt och metoder kring arbetet med brandskydd. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet B-körkort är ett krav.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Säkerhetsarbete
Yrkeskategori
Brandingenjör
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2019-03-08
Ansök senast
2019-04-14
Läs mer
http://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Tina Borgudd
  Avdelningchef för avd. för fastighetsförvaltning
  Telefon: 0455-73 61 03
 • Per-Olof Gustafsson
  Byggprojektledare
  Telefon: 0455- 73 61 12
 • Per-Inge Bäck
  Sveriges Ingenjörer
  Telefon: 0455-73 61 24
 • Joakim Persson
  Vision

Ansökan

Referensnummer: A856118
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.