Verksamhetschef Folktandvården Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Folktandvården har ca 300 medarbetare. Verksamheten finns i hela länet, från Jämjö i öst till Sölvesborg i väst. Allmäntandvård bedrivs på 11 allmäntandvårdskliniker och specialisttandvård finns i Karlskrona och Karlshamn. Vår vision är Frisk mun för alla. Det innebär att Folktandvården tar ansvar för folkhälsan genom att satsa på allt från förebyggande frisktandvård till förstklassig specialisttandvård. Vi står för tillgänglighet, moderna metoder och gott bemötande. Med kunskap, stolthet och glädje arbetar vi för fler friska munnar.

Arbetsbeskrivning

Du erbjuds ett stimulerande arbete i en verksamhet med stora möjligheter. För att lyckas i uppdraget behövs ett genuint intresse för att utveckla verksamhet och medarbetare. Du arbetar på uppdrag av tandvårdschefen med att leda, utveckla och följa upp verksamheten i enlighet med förvaltningens övergripande uppdrag och mål. Du är en del av Folktandvårdens ledningsgrupp. Du har ett övergripande ledningsansvar för avdelningarnas verksamhet, personal, arbetsmiljö och kvalitetsfrågor samt ekonomi. Till din hjälp har du nio avdelningschefer, vilka har förstalinjens chefsansvar på klinikerna. Du har ett helhetsperspektiv och förväntas ta ansvar inom och utanför verksamhetsområdets gränser och bidrar till att Folktandvårdens resurser används på bästa sätt.

Kvalifikationer

Du har ett tydligt ledarskap som främjar ett öppet, kreativt och förtroendefullt arbetsklimat. Du har god självkännedom, är närvarande och prestigelös i ditt ledarskap och har förmåga att se till helheten. Genom ett kommunikativt ledarskap utvecklar du verksamheten mot uppställda mål i ett nära samarbete med medarbetarna. Du kommer att ha kompetenta och erfarna medarbetare till din hjälp. Du har flerårig erfarenhet som chef, gärna från offentlig sektor. Det är meriterande om du har odontologisk högskoleutbildning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Ronneby
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Folktandvården
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut så vid intresse ansök snarast.
Lön
Månadslön
Antal platser
1
Publicerad
2019-04-29
Ansök senast
2019-05-20
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A873314
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.