Sjuksköterska till specialistrehab i Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Anna, Milo och Helen vill gärna att du blir deras nya kollega. Vi söker nu en teamsjuksköterska till specialistrehab, rehabiliteringsklinikens teambaserade öppenvård i Karlshamn. Du kommer vara en del av specialistrehabs ssk/usk-grupp (2 ssk plus 2 usk), som tillsammans arbetar mot neuroteamet och allmän-/ryggmärgsskadeteamet (RMS). Vad är roligast med arbetet på specialistrehab? - Att arbeta i team, helt klart att arbeta i team! I allmän-/RMS-teamet är vi arbetsterapeut, kurator, läkare, rehabinstruktör, sexolog, sjukgymnast, sjuksköterska och undersköterska med stöd av medicinsk sekreterare. Teamarbetet gör att vi ser patienten i sin helhet. Vi delar erfarenheter med varandra och har kontakt med patient och närstående utifrån behov. Det är intressant och givande att jobba med människor och få följa dem under rehabiliteringen. Som sjuksköterska är du en viktig del av teamen. Ditt arbete i allmän-/RMS-teamet är information, rådgivning och utbildning bland annat kring blås- och tarmproblematik, t ex RIK och lavemang. Trycksår, levnadsvanor, planering och uppföljning av provtagning, telefonrådgivning med mera är viktiga delar i ditt arbete. För att trivas med tjänsten uppskattar du administrativt arbete såsom samordning, bokningar, remisshantering och medicinsk registrering. Dessa uppgifter tar en stor del av din arbetsdag. Vad är största utmaningen med jobbet? - Den största utmaningen är att få ihop alla pusselbitar, i teamet och runt patienten. Ibland spelar det ingen roll hur noga vi planerar och därför krävs en flexibilitet i teamen. Tillsammans löser vi det mesta. Hur är det att arbeta på rehabiliteringskliniken? - Rehabiliteringskliniken är en bra klinik. Vi har nära till varandra och beslutsvägarna är korta. Vår vision är: "Rehabkliniken är en arbetsplats och verksamhet jag vill tillhöra. Varje möte håller en god kvalitet och tillför mervärde till de inblandade. Det ger mig en känsla av sammanhang. Varje dag gör vi det bästa för att leva upp till vår vision." Vilka arbetstider är det? - Det är 40-timmarsvecka. Dagtid på specialistrehab. Under jul, nyår och semesterperioden ingår tjänstgöring på vår slutenvårdsavdelning 20.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ha ditt huvuduppdrag mot allmän/RMS-teamet, ett team som även har ett länsuppdrag för patienter med en ryggmärgsskada. I allmän/RMS-teamet arbetar du med rehabilitering av patienter efter amputationer och mulittrauma samt vissa neurologiska diagnoser som till exempel Guillain-Barrés syndrom. I neuroteamet möter du patienter efter stroke, förvärvad hjärnskada, MS samt med Parkinsonpatienter. Trivs du med att arbeta i team, är glad, positivt och flexibel och tycker om att vara spindeln i nätet då kommer du att trivas hos oss. Har du dessutom erfarenhet av teambaserad rehabilitering och arbeta med RMS-patienter, då tycker vi att du ska söka jobb hos oss.

Kvalifikationer

Du är leg sjuksköterska och har ett stort intresse för patientgrupperna. Du har goda kunskaper i svenska, känner dig bekväm med individuella patientkontakter och den administrativa koordinerande rollen. Du är strukturerad och har ett gott ordningssinne. Vi ser gärna att du har kompetens och erfarenhet av rehabilitering, uppskattar teamarbete samt trivs med utvecklingsarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Rehabiliteringskliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde augusti/September 2019 eller enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2019-05-15
Ansök senast
2019-06-02
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Marie Kantermo
  Avdelningschef specialistrehab
  Telefon: 0455-73 49 79
  E-post: Marie Kantermo
 • Anna Ohlsson
  Teamsamordnare, neuroteamet Karlshamn
  Telefon: 0454-73 20 54
  E-post: Anna Ohlsson
 • Madeleine Olsson Skutsjö
  Teamsamordnare allmän-/RMS-teamet
  Telefon: 0454-73 24 66
  E-post: Madeleine Olsson Skutsjö

Ansökan

Referensnummer: A878495
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Ansök omgående då intervjuer och tillsättning sker löpande. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.