Kurator till Vuxenpsykiatrin, mellanvården i Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vuxenpsykiatri öst verkar för kommunerna i Karlskrona och Ronneby med upptagningsområde på cirka 95 000 invånare. Kliniken består förutom av mellanvård och vuxenpsykiatriska mottagningar i Karlskrona och Ronneby även av en heldygnsvårdsavdelning belägen på sjukhuset i Karlskrona. Verksamheten vilar på en tvärvetenskaplig grund. I mellanvården arbetar läkare, arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterskor och skötare. Kopplade till oss är också psykologer och medicinska sekreterare. Mellanvården är ett alternativ till heldygnsvård och ska både kunna förebygga heldygnsvård och utgöra ett stöd vid utslussning. Flertal olika gruppverksamheter bedrivs på mellanvården bland annat DBT, MBT, diagnosgrupper och psykosgrupp. Arbetet sker i team och den yrkesspecifika kunskapen är av stor betydelse. Den aktuella kuratorstjänsten är på mellanvården i Karlskrona. Vi kan erbjuda dig ett spännande och stimulerande arbete i ett välfungerande team med kompetent och engagerad personal. Vi lägger stor vikt vid kontinuerlig handledning och fortbildning.

Arbetsbeskrivning

I teamen ansvarar och verkar du för att de sociala och psykosociala aspekterna beaktas och integreras. Behandlingsarbete i form av individuella samtal, familjesamtal och nätverksarbete kopplat till våra team. Du har intresse av att utveckla Vuxenpsykiatrin i Blekinge, ge god vård samt verka för en hög tillgänglighet och ett gott bemötande för patienter och anhöriga.

Kvalifikationer

Vi ser att Du är en erfaren, lyhörd och nyfiken medarbetare som kan arbeta självständigt, har god samarbetsförmåga och är intresserad av att utvecklas i din yrkesroll. Vi söker dig som har • Socionomexamen. • Viljan att arbeta med att utveckla arbetet inom psykiatrisk vård • God samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer såväl inom som utom organisationen. • Körkort är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Socialt arbete
Yrkeskategori
Kurator
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Vuxenpsykiatri öst
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser
1
Publicerad
2020-05-08
Ansök senast
2020-05-31
Läs mer
http://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Lise-Lotte Södervall
  Avdelningschef mellanvården Karlskrona
  Telefon: 0455-73 59 60
 • Siw Ottosson
  Kurator
  Telefon: 0455-73 58 75
  E-post: Siw Ottosson

Ansökan

Referensnummer: A953044
Ansök

Övrig information

Då urval, intervjuer och tillsättning sker löpande ber vi dig komma in med din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.