Psykolog till Habiliteringen Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Region Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet. Är du legitimerad psykolog och vill göra en positiv skillnad för människor med funktionsnedsättning? Då kanske du är vår nya kollega! Vi söker nu en psykolog till Habiliteringen i Blekinge. Habiliteringen erbjuder insatser till personer med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som intellektuell funktionsnedsättning, rörelsehinder eller diagnos inom autismspektrumet. Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete som psykolog i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens. Inom ramen för din anställning har du också möjlighet att vara med i utvecklings- och förändringsarbete. Vi värdesätter kunskap och erbjuder dig dessutom kontinuerlig handledning, möjlighet till utbildning, regelbundna yrkesträffar och friskvårdspeng. Habiliteringen finns representerad med en avdelning i Karlskrona och en i Karlshamn men vi ser oss som en habilitering och har ett nära samarbete över länet.

Arbetsbeskrivning

Hos oss arbetar vi i team och du har möjligheterna att få arbeta med långvariga patientkontakter, utgöra ett stöd för våra patienter, vara med och förändra, uppleva och utveckla. Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med erfarna psykologer och kompetenta teamkollegor. Arbetet på habiliteringen är varierande där ditt kunnande som psykolog värderas högt. I dina arbetsuppgifter ingår utredning, kartläggning och behandling, med syfte att ge ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning förutsättningar för en bättre vardag. Du kommer att ge patienter och dennes omgivning ökad kunskap om funktionsnedsättningen och dess konsekvenser samt lära ut strategier för att hantera svårigheter. Behandlingsarbetet kommer att ske både i grupp och individuellt under avgränsade perioder. För oss är det viktigt med personcentrerad vård och ett hälsofrämjande förhållningssätt där vi arbetar för att skapa ett värde för patienten. Vi arbetar aktivt med tillgänglighet och ett gott bemötande. För att skapa mervärde hos våra patienter behöver vi både bedriva evidensbaserad vård och våga prova nya arbetssätt. Vi strävar efter att ligga i framkant gällande forskning och utveckling för vår målgrupp. Hos oss arbetar du i en verksamhet som är i förändring, där du har möjlighet att vara med och påverka utvecklingen. Arbetet är varierande och du har stort eget ansvar att planera din kalender i förhållande till verksamheten och dina kollegor. Vi är ca 50 stycken medarbetare i Blekinge varav sju är psykologer. Arbetsgruppen är blandad utifrån erfarenhet och ålder och den samlade kompetensen är hög och bidrar till ett stort engagemang. Arbetet sker i första hand inom habiliteringens lokaler men kan utifrån behov också förekomma i patientens närmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och vill vara med och utveckla vår verksamhet. Har du erfarenhet av att arbeta med patienter som tillhör habiliteringens målgrupper så är det meriterande. Det är också önskvärt att du har intresse för neuropsykologi och erfarenhet av teamarbete. Eftersom en stor del av vårt arbete präglas av TBA (Tillämpad beteendeanalys) är det också meriterande om du har utbildning i och erfarenhet av TBA. Som person är du nyfiken, engagerad, initiativtagande och nytänkande. Du trivs både med att arbeta självständigt och i team och tar eget ansvar för att driva och planera ditt arbete på ett strukturerat sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav då resor sker i tjänsten. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Psykolog
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Habilitering
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Till denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, intervjuer och tillsättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-11-16
Ansök senast
2021-12-19
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

  • Linda Svensson
    Avdelningschef Habiliteringen
    Telefon: 0455-73 43 92
  • Rebecca Svensson
    Psykolog
    Telefon: 0455-73 43 81

Ansökan

Referensnummer: A1069639
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?