Folkhälsostrateg till Utvecklingsavdelningen

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Utvecklingsavdelningen tillhör Enheten för kvalitet och utveckling inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Som folkhälsostrateg är du placerad i hälso- och sjukvårdsförvaltningen, men har ett regionövergripande uppdrag. På utvecklingsavdelningen ansvarar vi för att initiera, koordinera, leda, utveckla, förbättra och följa upp arbetet med strategiskt prioriterade verksamhetsfrågor såsom till exempel kvalitet och tillgänglighet i vården, samverkan med kommunerna, sjukskrivningsprocessen, rehabiliteringsprocessen, folkhälsoarbete och mycket mera. Avdelningen bedriver också omvärldsbevakning och bidrar till att regionen följer lagar, föreskrifter och riktlinjer utifrån ett verksamhetsperspektiv. Avdelningens arbete bygger på ett gott samarbete både inom regionen och med andra aktörer på lokal, regional och nationell nivå.

Arbetsbeskrivning

Som folkhälsostrateg bidrar du till att utveckla folkhälsoarbetet i en positiv riktning och att integrera folkhälsoperspektivet i ordinarie verksamheter. Folkhälsoarbetet bedrivs på en strategisk nivå och i samverkan med berörda. Exempel på områden som är prioriterade för just den här tjänsten är ANDTS-frågor, men också andra uppdrag som berör exempelvis psykisk hälsa och social hållbarhet. Genom ett coachande och inspirerande förhållningssätt stöttar du chefer, ledare och medarbetare att förstärka och vidareutveckla goda och hälsofrämjande möten med patienter, anhöriga och medborgare. Du ska driva, samordna, planera, handlägga, processleda, kvalitetssäkra och utveckla det övergripande folkhälsoarbetet. Du bedriver omvärldsbevakning, kartlägger och analyserar behov av utvecklingsstöd i regionens olika verksamheter och i länet och omsätter dina slutsatser till strategi, med särskild tyngdpunkt på regionens framtida utmaningar. Du är en drivande utvecklingsledare som tar initiativ och utvecklar frågor som bidrar till ökad uppfyllelse av politiska mål. Att arbeta fram underlag till politiska beslut och yttranden kommer att utgöra en del av ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom folkhälsovetenskap eller annat område som arbetsgivaren bedömer likvärdigt, gärna på magister- eller masternivå. Teoretiska kunskaper om hälsans bestämningsfaktorer och evidensbaserade metoder för implementering och beteendeförändring är önskvärt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av strategiskt planerings- och utvecklingsarbete samt erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation. Du hanterar komplexa sammanhang och kan självständigt planera, leda, driva och följa upp förbättrings- och utvecklingsprocesser. Det är viktigt med god samarbetsförmåga och stor ödmjukhet. Som person är du självgående, flexibel och är beredd att anpassa arbetet till eventuella förändrade förutsättningar. Du har en god analytisk förmåga och är strukturerad. Du är öppen, knyter lätt nya kontakter, skapar och underhåller nätverk samt samverkar med andra aktörer. Du kommunicerar i tal och skrift på ett pedagogiskt och effektivt sätt med olika målgrupper. Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet. Vi erbjuder ett stimulerande och självständigt arbete under ansvar. Du kommer ingå i en enhet som kännetecknas av kvalitet, engagemang och professionalism där arbete med utveckling och förnyelse hör vardagen till. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori
Folkhälsoutvecklare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-04-19
Ansök senast
2021-05-16
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Karin Nedfors
  tf. Avdelningschef
  Telefon: 0455-737811
  E-post: Karin Nedfors
 • Carina Svärd
  Folkhälsostrateg / SACO
  Telefon: 0455-73 40 41
  E-post: Carina Svärd

Ansökan

Referensnummer: A1020558
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?