Introduktionstjänst i Blekinge - för dig med läkarexamen utanför EU

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Barn- och ungdoms Kliniken har mottagning på sjukhusen i Karlshamn och Karlskrona. I Karlskrona finns barn- och ungdomsavdelningen med tio vårdplatser och dagvård som vårdar barn 0 till och med 17 år även från kirurgen, ortopeden, öron-näsa-hals och ögonkliniken. Här finns också neonatalavdelningen med åtta vårdplatser, hemsjukvård och mottagning. SUS i Lund är närmaste universitetsklinik. Barn- och ungdomskliniken ska, utifrån ett personcentrerat förhållningssätt, med beaktande av barnets hela livssituation ge pediatrisk specialiserad vård och omsorg till barn och ungdomar, samt vara ett kompetenscentrum avseende barnmedicinska frågor. Vi är drygt 20 läkare och har subspecialister inom de flesta områdena. Samtidigt är det viktigt att behålla den kliniska bredden då alla deltager i primär eller bakjour. Vi är nyligen SPUR inspekterade med gott resultat. Är du utbildad läkare utanför EU och vill introduceras i svensk hälso-och sjukvård? Syftet med introduktionstjänsten är att underlätta för legitimerade läkare med examen från utländskt lärosäte utanför EU att introduceras i svensk sjukvårdskultur och förberedas för ev. specialisttjänstgöring (ST) inom Region Blekinge.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär en introduktion i det praktiska arbetet genom auskultation, hospitering, teoretiska studier och daglig träning i det svenska språket för att succesivt arbeta mer självständigt som underläkare.

Kvalifikationer

Utomeuropeisk läkarexamen Krav: Från sitt hemland kunna uppvisa specialistbevis inom Barn och Ungdomsmedicin. Önskvärt är också betyg i svenska motsvarande minst A-nivå (enligt europeiska referensramen för språk). Tjänstgöring i Sverige som läkare och ffa tjänstgöring på Barn och ungdomsklinik i Sverige är meriterande liksom akademiska meriter t.ex. Doktorsexamen (MD). Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet då vi är en liten grupp kollegor.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Läkare
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Barn- och ungdomskliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enl. överenskommelse
Varaktighet
6 månader eller längre
Lön
Individuell lönesättning tillämpas
Antal platser
1
Publicerad
2019-10-07
Ansök senast
2019-10-17
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

  • Magnus Ljungcrantz
    Verksamhetschef
    Telefon: 0455-73 42 44
  • Anna Westrup
    Blekinge läkarförbund
    Telefon: 0455-73 42 46

Ansökan

Referensnummer: A906826
Ansök

Övrig information

I denna rekrytering använder vi oss av fortlöpande urval. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.