Sjuksköterska till Beroendeavdelningen

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Beroendeavdelningen är en del av Länsgemensam psykiatri som har hela Blekinge som sitt upptagningsområde, med drygt 154 000 invånare. Beroendeavdelningen är en del av Beroendeenheten som består av en slutenvårdsavdelning och två mottagningar en i Karlskrona och en i Karlshamn. Vi vill fortsätta att skapa en modern beroendevård där lagarbete, helhet och personcentrerad vård står i centrum. Det finns en tydlig målsättning i Blekinge: vi vill bli riktigt bra på beroendevård – vill Du vara med?

Arbetsbeskrivning

Beroendeavdelningens uppdrag är inneliggande abstinensbehandling, utredning, läkemedelsnedtrappning och läkemedelsinställning. Vi har ett nära samarbete med alla kommunernas socialtjänst, övrig psykiatri och övrig sjukvård. Avdelningens och arbetsgruppens viktigaste målsättning är att utföra ett professionellt arbete med god kvalité. Eftersom inriktningen beroende är relativt ny inom den psykiatriska vården så utvecklas vår verksamhet ständigt. Dina arbetsuppgifter som sjuksköterska är bland annat, allmän omvårdnad, läkemedelshantering, handledning utav studenter och teamrond. Vi arbetar tillsammans med olika professioner och aktörer för att kunna ge våra patienter en så god vård som möjligt. Vi erbjuder dig som sjuksköterska ett arbete där du kan vara med och påverka, och utvecklas i ditt yrke.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska. Har du även en vidareutbildning inom psykiatri eller erfarenhet av beroendevård är det meriterande. Du ska ha god självkännedom, vara noggrann, trygg och reflekterande med ett personcentrerat förhållningssätt. Arbetet kräver att du har förmågan att arbeta självständigt, men lika gärna i grupp. Då arbetet har flera inslag av utvecklig är det positiv om du har lätt till nytänkande samt ser möjligheter i såväl olika kompetenser som personligheter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Antal platser
1
Publicerad
2020-07-15
Ansök senast
2020-08-30
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Peter Stålhandske
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-735897
  E-post: Peter Stålhandske
 • Helen Svensson
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-731045

Ansökan

Referensnummer: A966664
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.