Avdelningschef till avdelning 20, rehabiliteringskliniken, Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Rehabiliteringskliniken organiserar Blekingesjukhusets strokeenheter, specialist- och smärtrehabilitering, och finns både i Karlshamn och Karlskrona. Vi ger länets invånare tillgång till specialiserad rehabiliteringsverksamhet inom både sluten- och öppenvård på båda orterna. Avdelning 20 är en kombinerad strokeenhet och rehabavdelning med 20 vårdplatser. Det är en spännande vårdavdelning där du möter patienter både i det akuta skedet, men du följer också en hel del av patienterna under en kortare eller längre rehabiliteringstid. På avdelning 20 vårdas patienter med akut stroke och andra neurologiska sjukdomar, samt patienter med långvariga sjukdomstillstånd, ortopediska diagnoser samt patienter med ryggmärgsskador och traumatiska/anoxiska hjärnskador. Vi har också Rädda hjärnan-uppdraget på Blekingesjukhuset i Karlshamn med intag dygnet runt för akuta strokepatienter.

Arbetsbeskrivning

Chefskap i Region Blekinge består dels av en arbetsgivarroll, dels av en ledarroll. Båda är lika viktiga, att i arbetsgivarrollen vara regionens företrädare och att i ledarrollen stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten utvecklas och förbättras. Som avdelningschef för rehabavdelning 20 ansvarar du för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du tar över stafettpinnen som chef för en välfungerande och stabil avdelning, vilket möjliggör att du kan låta din första tid präglas mer av att lyssna in hur det fungerar på avdelningen idag snarare än att starta upp stora förändringar. Vi söker dig med intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och närvarande ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö med högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt företroende gentemot medarbetarna med tydlighet och kommunikation som två viktiga beståndsdelar. Chefsuppdraget är ett tidsbegränsat förordnande med en grundanställning, som tillsvidare inom din profession.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Tidigare chefs- eller ledarskapserfarenhet är meriterande, liksom ledarskapsutbildning. Du ska ha förmåga att entusiasmera dina medarbetare och verka för en bra arbetsmiljö. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet, kommunikativ förmåga, tydlighet och goda ledaregenskaper.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Rehabiliteringskliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2019-04-24
Ansök senast
2019-05-19
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Gertrud Wilke Olsson
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 49 72
  E-post: Gertrud Wilke Olsson
 • Jeanette Lind
  Vårdförbundet, sjuksköterska avd 20
  Telefon: 0454-73 24 83
  E-post: Jeanette Lind
 • Annika Lindgren
  Kommunal, undersköterska avd 20
  Telefon: 0454-73 24 83
  E-post: Annika Lindgren

Ansökan

Referensnummer: A869976
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.