Medicinsk sekreterare till geriatriska och palliativmedicinska kliniken

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. I Region Blekinge tillhandahålls specialiserad palliativ vård. Från och med första januari i år tillhör den palliativmedicinska enheten organisatoriskt Nära vård tillsammans med bland annat primärvården, psykiatrin och geriatriken. Patienten ansluts till enheten genom remiss, remissbedömning och därefter görs ett bedömningsbesök hos patienten. Vi arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt där vi i största möjliga mån försöker tillgodose patientens önskemål och behov. Målsättningen är att patienten i så stor utsträckning som möjligt ska kunna vårdas i hemmet trots komplexa sjukdomstillstånd. Vid behov finns tillgång till specialiserade slutenvårdsplatser i Karlskrona och Karlshamn avsedda för direktinläggning av patienter som är anslutna till det palliativa teamet. Den palliativmedicinska enhetens uppdrag är att bedriva specialiserad palliativ vård och vårt mål och syfte är att bidra till en god och jämlik vård för patienter som befinner sig i livets slut. Merparten av våra patienter har en obotlig cancersjukdom, men sjukdomar såsom hjärtsvikt, KOL, ALS mm. förekommer. Vården riktar sig till patienter i behov av regelbunden, specialiserad palliativ vård. Den palliativmedicinska enheten består av två team ett i Karlshamn och ett i Karlskrona. Våra team består av sjuksköterskor, läkare, kuratorer, dietister, sjukgymnaster och medicinska sekreterare. Vi samarbetar bland annat med primärvården, hemsjukvården, kommunen, sjukhusets övriga kliniker samt sjukhuskyrkan. Enheten har slutenvårdsplatser på medicinavdelning 9 i Karlshamn och på infektionsavdelning 61 i Karlskrona.

Arbetsbeskrivning

Vi är en klinik under pågående omorganisering, nu tillsammans med geriatriken. Vi söker därför två medicinska sekreterare, en till teamet i Karlshamn och en till teamet i Karlskrona. Som medicinsk sekreterare har du en viktig och central roll i våra team. Arbetet erbjuder stimulerande och varierande arbete där du bland annat kommer att arbeta med vårddokumentation i form av utskrift av journaler, intyg, remisser, brev etc. i journalsystemet NCS Cross. Du kommer även att ha som uppgift att ansvara för kliniktelefonen då övrig vårdpersonal är ute på patientbesök. Arbetet innebär ett nära samarbete med alla personalkategorier som ingår i teamet och även med den geriatriska avdelningen. Arbetstiderna är förlagda till dagtid helgfria vardagar. Till vårt sekreterarteam söker vi nu någon som är eller vill utbilda sig till lokal vårdsystemansvarig.

Kvalifikationer

Du ska vara utbildad medicinsk sekreterare med goda kunskaper i det svenska språket samt medicinsk terminologi. Kodningsutbildning är meriterande. Du som söker skall ha lätt att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt samt kunna arbeta både självständigt och i team. Du är en person som tycker om att ge god service och har en förmåga att planera och prioritera i det dagliga arbetet. Du är även utåtriktad och noggrann. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som servicekänsla, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori
Läkarsekreterare/Vårdadmin/Medicinsk sekreterare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Geriatrik och palliativmedicin
Omfattning
Heltid
Tillträde
Start omgående eller enl. överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas
Antal platser
2
Publicerad
2019-05-13
Ansök senast
2019-06-02
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Ulrika Lind
  Avdelningschef
  Telefon: 0454-73 34 91
 • Linda Fremark
  Medicinsk sekreterare
  Telefon: 0455- 73 56 36
 • Du når våra fackliga representanter via vår växel
  Telefon: 0455-731000

Ansökan

Referensnummer: A877373
Ansök

Övrig information

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.