Ingenjör till Medicinsk teknik

Arbetsplatsbeskrivning

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Den nybildade Hälso- och sjukvårdsförvaltningen består av tre områden, Nära vård, Specialiserad vård och Medicinsk service. MTA ingår som en basenhet i Medicinsk service. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Blekingesjukhusets medicintekniska avdelning, MTA, består av 20 medarbetare som ansvarar för Landstingets medicintekniska utrustning och verksamhet. Vi representerar även Landstinget i medicintekniska frågor nationellt, i utredningar och som remissinstans. Blekingesjukhuset bedriver verksamhet i Karlskrona och i Karlshamn, och MTA har medarbetare placerade på båda orterna. Arbete kan dock förekomma även på andra orter där vårdcentraler finns i Blekinge. På medicintekniska avdelningen får du jobba i nya moderna lokaler och vi ser det som en viktig del att du får kompetensutveckla dig inom ditt område. Du får hos oss möjlighet att göra skillnad i och med ditt nära samarbete med verksamheten! Vi söker nu nya medarbetare för att förstärka vår avdelning! Vi söker en ingenjör med basplacering i Karlskrona.

Arbetsbeskrivning

Du och dina arbetskamrater lägger till stor del självständigt upp arbetet. Du kommer jobba nära verksamheten i det kliniska arbetet och arbetet kommer utföras både på plats på avdelningarna och i MTA:s egna lokaler. Tjänsten, med placering i Karlskrona, innehåller arbetsuppgifter som i huvudsak inriktar sig på utrustningar och system som används inom områdena Nära vård som bl.a. omfattar primärvård, samt Specialiserad vård och då främst dialys, men även allmän backup i det på sjukhuset förekommande arbetsuppgifter. Innehållet i tjänsten kan komma att förändras beroende på de sökandes inriktning och erfarenhet. Som medicinteknisk ingenjör kommer du att arbeta med leveranskontroll, förebyggande och avhjälpande underhåll, säkerhets- och funktionskontroller, samt visst administrativt arbete såsom framtagande av kravspecifikationer inför upphandlingar, riskanalys osv. Du kommer också att utbilda personal i de medicintekniska apparaternas funktion. Vi har ett inventarie- och händelsesystem, Medusa. MTA är certifierade enligt SS-EN_ISO 13485:2012.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad ingenjör inom områdena medicinsk teknik, elektronik, IT, eller har annan utbildning och kvalifikationer som av arbetsgivaren bedöms likvärdiga. Det är meriterande om din inriktning är medicinsk teknik, om du har yrkeserfarenhet inom området och om du är certifierad av MTF (Svensk Medicinteknisk Förening). Du kommer att arbeta med patientnära utrustningar med höga krav på säkerhet och vi kräver därför att du skall vara noggrann och ansvarskännande, samt ha ett praktiskt handlag och kan arbeta både självständigt och i grupp. Vi söker dig som är öppen och relationsskapande och som motiveras av att få jobba nära verksamheten. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är proaktiv i ditt arbetssätt och drivs av att få vara med och göra skillnad! Du skall ha goda kunskaper i engelska, både tal och skrift. B-körkort är ett krav då vi arbetar över hela länet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Tekniskt arbete
Yrkeskategori
Medicinteknisk ingenjör
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Medicinsk service Medicinsk teknik
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning. Ange därför löneanspråk i din ansökan.
Antal platser
1
Publicerad
2018-11-29
Ansök senast
2019-01-20
Läs mer
http://ltblekinge.se

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A831186
Ansök

Övrig information

Urval och intervjuer sker löpande därför ber vi dig komma in med din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.