ST-läkare i allmänkirurgi, Kirurgkliniken, Region Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Kirurgkliniken har en central funktion på sjukhuset, och erbjuder vård inom såväl urologi, kirurgi, kärlkirurgi, plastikkirurgi och onkologi. Kirurgin är sektionerad till övre gastrointestinal kirurgi, nedre gastrointestinal kirurgi, bröst samt endokrinkirurgi. Vi har också en kirurgisk akutvårdsavdelning. Kirurgkliniken finns på två orter, i Karlshamn sker elektiv kirurgi och poliklinik, medan akutkirurgin och den mer avancerade kirurgin är koncentrerad till Karlskrona. Där finns också poliklinik, samt två slutenvårdsavdelningar med totalt ca 50 platser. Totalt är vi ca 200 medarbetare på kliniken. Läkargruppen på kirurgkliniken består i nuläget av totalt drygt 40 läkare, varav 9 ST-läkare. Vi anställer kontinuerligt ST-läkare.

Arbetsbeskrivning

Första året är ett basår i kirurgi enligt utbildningsboken för kirurgiska specialiteter. Därefter påbörjas tjänstgöring på klinikens olika sektioner. I arbetet ingår avdelningsarbete, mottagningsarbete, akutverksamhet samt operation. Det finns inga obligatoriska randningar på annan ort då hela specialistutbildningen kan göras i Blekinge, men möjlighet finns efter överenskommelse. En stor del av patienterna har cancersjukdomar, och även palliativa insatser är vanliga. I tjänsten ingår också jourtjänstgöring. Region Blekinge har en väl utarbetad ST-planering med handledning, utbildningar och avsatt tid för studier. Det finns plan för både ledarskaps-ST och forsknings-ST. Du kan se mer av oss under #kirurgklinikenblekinge och #förattlivetärviktigt

Kvalifikationer

Vid tillträde legitimerad läkare med goda kunskaper i svenska språket. Meriterande är tidigare tjänstgöring på kirurgisk enhet, särskilt meriterande om detta skett på Blekingesjukhuset. Du ska ha ett stort intresse för kirurgisk verksamhet. Som person är du målmedveten, lyhörd och ödmjuk. I ditt arbete drivs du av en vilja att både själv utvecklas i din roll och utveckla de metoder du arbetar med. Du har lätt att samarbeta i en arbetsgrupp, och fäster stor vikt vid kvalitet. Personlig lämplighet lägger vi stor vikt vid. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
ST-läkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Kirurgikliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-10-12
Ansök senast
2021-11-09
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Elin Branje
  Facklig representant BLF
  Telefon: 0455-73 77 51
  E-post: Elin Branje
 • Niklas Damkilde
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 77 52
  E-post: Niklas Damkilde
 • Erik Norén
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 45 14
  E-post: Erik Norén

Ansökan

Referensnummer: A1060880
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?