Avdelningschef till palliativmedicinska enheten i Karlskrona och Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Region Blekinge tillhandahåller specialiserad palliativ vård. Från och med första januari i år tillhör den palliativmedicinska enheten området Nära vård. Patienter ansluts till enheten genom remiss och remissbedömning samt bedömningsbesök hos patienten. Vi arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Målsättningen är att patienten i så stor utsträckning som möjligt ska kunna vårdas i hemmet trots komplexa sjukdomstillstånd. Vid behov finns tillgång till specialiserade slutenvårdsplatser i Karlskrona och Karlshamn. Palliativmedicinska enhetens uppdrag är att: - bedriva palliativmedicinsk specialistvård i samarbete med den kommunala vården - bedriva konsult- och rådgivningsverksamhet i palliativ medicin och omvårdnad samt - bedriva utbildning i palliativ vård och verka för kompetensökning i ämnet. Enheten består av två team med utgångspunkt från sjukhusen i Karlshamn och Karlskrona. Teamen jobbar mot patienter i hela Blekinge och har ett nära sammarbete med samtliga kommuners hemsjukvård. Vi är en mobil verksamhet. Vi är cirka 20 medarbetare inom professionerna läkare, distriktssjuksköterskor, sjuksköterskor, kuratorer, sjukgymnaster, dietist och medicinska sekreterare. Vår nuvarande avdelningschef kommer att gå vidare till nya arbetsuppgifter inom organisationen och vi söker nu hens efterträdare.

Arbetsbeskrivning

Chefskap i Region Blekinge består dels av en arbetsgivarroll, dels av en ledarroll. Båda är lika viktiga, att i arbetsgivarrollen vara landstingets företrädare och att i ledarrollen stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten utvecklas och förbättras. Som avdelningschef för de palliativa enheterna svarar du under verksamhetschefen för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi inom delegerat ansvar. Du är första linjens ledare och chef för distriktsköterskor och sjuksköterskor. Det förväntas att du tjänstgör på båda orterna. Vi söker dig med intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och lyhört ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö med högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt företroende gentemot medarbetarna samtidigt som du inte är rädd för att delegera när det är nödvändigt. Du har förmåga att entusiasmera dina medarbetare samt verka för en god arbetsmiljö. Du stimuleras av nya utmaningar och vill initiera och driva förändrings- och utvecklingsarbete. Du kan konsten att motivera andra och har förmåga att se helheten. Du är en god ambassadör ut i verksamheten. Utmaningen att vara delaktig i skapandet av framtidens palliativa omvårdnad kommer att vara central i din roll som avdelningschef. Chefsuppdraget är ett tidsbegränsat förordnande med en grundanställning, som tillsvidare inom din profession.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom vårdsektorn eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Dokumenterad chefserfarenhet är meriterande, likaså chefsutbildning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Sektionschef, sjukhus
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: enligt överenskommelse
Lön
Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning så du bör ange löneanspråk i din ansökan.
Antal platser
1
Publicerad
2019-01-09
Ansök senast
2019-02-03
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Mats Berggren
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 57 92
 • Clara Göranzon
  Facklig företrädare Vårdförbundet
  Telefon: 0454-73 10 00 kontakt via televäxel
 • Frida Johnsson
  Facklig företrädare Vårdförbundet
  Telefon: 0454-73 10 00 kontakt via televäxel

Ansökan

Referensnummer: A841668
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.