Specialist- /överläkare till Beroendeavdelningen i Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Psykiatrin är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi erbjuder ett brett behandlingsutbud som utförs av välutbildad personal. Region Blekinge är en liten region och inom vuxenpsykiatrin finns det 21,5 specialistläkartjänster. Småskaligheten ger dig stora möjligheter att vara med och påverka den framtida utvecklingen av verksamheten. Vi ser utbildning och handledning som en förutsättning för att kunna bedriva specialiserad vård med hög kvalité och har därför en generös inställning till fortbildning och handledning. Länsgemensam psykiatri ligger i huvudsak i byggnad 24 på sjukhusområdet i Karlskrona. Den är en av tre vuxenpsykiatriska kliniker i Blekinge och innefattar Beroendeavdelningen, Beroendemottagning, Psykiatrisk akutmottagning, Psykiatrisk intensivvårdsavdelning, Sexologisk mottagning, Ätstörningsenhet och Minnesenhet. I huset har vi ett nära samarbete på alla nivåer och på morgonmötet varje vardag möts alla läkarkollegor för att diskutera dygnets händelser samt annat kollegialt utbyte.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som brinner för beroendevård och är strukturerad i ditt arbetssätt. Du ska på ett tydligt sätt kunna kommunicera kring dina kliniska bedömningar och beslut. Du sätter evidens högt i kombination med klinisk erfarenhet. Vi värdesätter god samarbetsförmåga då du kommer att ingå i ett team av sjuksköterskor, skötare och kuratorer. Vi är ett sammansvetsat team som har gott rykte om att göra vårt yttersta för att vårda och motivera våra patienter till förändring. Patienter, anhöriga och samarbetspartners ska alltid känna sig väl bemötta och vården vi erbjuder ska vara av högsta kvalité. Vi är en attraktiv arbetsplats dit många söker sig spontant. Vi som jobbar på avdelningen är stolta över det arbete vi bedriver. Beroendevården i Blekinge är under ständig utveckling. Uppdraget på avdelningen är tillnyktring, abstinensbehandling och läkemedelsinställning. Avdelningen har 8 platser och är lokaliserade på sjukhusområdet i Karlskrona. Vård på avdelningen är ofta början av processen inför behandling som i huvudsak utförs av kommunernas socialtjänst. Mottagningens uppdrag omfattar läkemedelsassisterad rehabilitering vid opiatberoende (LARO), samsjuklighet, komplext läkemedelsberoende och dopning. Vi arbetar med KBT, MI, NADA och avancerad läkemedelsbehandling. Bland arbetsuppgifterna ingår patientarbete i heldygnsvård, nätverksmöten, vårdplanering/uppföljning, ronder, konferenser och jourtjänstgöring om så önskas på psykiatriska akutmottagningen. Handledning av AT- och ST läkare är en naturlig del av arbetet. Du kommer att tjänstgöra 60-70% på beroendeavdelningen och övrig tid inom annan vuxenpsykiatrisk verksamhet. Var den tiden förläggs planerar vi tillsammans med dig utifrån din kompetens, erfarenhet och intresse. Möjlighet till forskning finns i samarbete med Blekinge kompetenscentrum och handledar-kompetens finns tillgänglig.

Kvalifikationer

Specialistläkare inom någon av de psykiatriska specialiteterna. Erfarenhet av beroendevård och/eller forskning är meriterade. Du arbetar gärna i team och har förmåga att samverka, både med kollegor samt med aktörer utanför den egna verksamheten. Körkort krävs Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänstgöringsgrad 75-100% efter överenskommelse kan del av tjänsten göras på distans. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2021-05-12
Ansök senast
2021-08-31
Läs mer
https://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Mari Söderström
  Verksamhetschef Länsgemensam psykiati
  Telefon: 0455-736020
  E-post: Mari Söderström
 • Marcus Svennerud
  Chöl
  Telefon: 0455-734673
  E-post: Marcus Svennerud
 • Peter Stålhandske
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-735897
  E-post: Peter Stålhandske

Ansökan

Referensnummer: A1030634
Ansök

Övrig information

Rekrytering sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?