Laboratoriebiträde till klinisk patologi och cytologi i Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Avdelningen för klinisk patologi och cytologi på Blekingesjukhuset Karlskrona söker nu efter ett laboratoriebiträde och vi annonserar därför efter en medarbetare som vill vara en del i vår arbetsgrupp. Avdelningen är en länsövergripande enhet inom Laboratoriemedicin i Blekinge. Inom klinisk patologi och cytologi är cancerdiagnostik vårt största arbetsområde men vi ansvarar även för obduktion och bårhusverksamhet. På vår enhet arbetar cirka 25 personer vilka utgörs av biomedicinska analytiker, cytodiagnostiker, läkare, medicinska sekreterare och bårhustekniker. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med goda möjligheter till att utveckla din erfarenhet och kompetens.

Arbetsbeskrivning

Som laboratoriebiträde hos oss får du varierande arbetsuppgifter som exempelvis att assistera vid det dagliga laboratoriearbetet, självständig preparering av cellprover, inregistrering av prover i laboratoriets informationssystem, dagligt underhåll av maskiner, reagensuppackning, skickning av prover, arkivering av klossar, glas och remisser samt disk och avfallshantering. Även andra arbetsuppgifter på avdelningen kan förekomma. Vi ser gärna att du är en driven person som hjälper till där det behövs och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du kommer att arbeta nära andra yrkesgrupper på laboratoriet och blir en viktig funktion för att hålla ihop den dagliga verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har fullföljd 3-årig gymnasieutbildning (gärna naturvetenskapliga programmet) och har arbetslivserfarenhet. Det är önskvärt om du har tidigare erfarenhet av laboratoriearbete. Kunskaper i Officepaket samt datorvana är en självklarhet och du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi söker en person med positiv attityd som har förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv. Som person är du strukturerad och noggrann med ett utvecklat kvalitetstänk. Du trivs när det är högt tempo runt omkring dig och du kan planera och prioritera arbetsuppgifter efter verksamhetens behov. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Laboratoriebiträde
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Medicinsk service Laboratoriemedicin
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-09-07
Ansök senast
2021-09-26
Läs mer
http://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Jessica Isaksson
  Avdelningschef klinisk patologi och cytologi
  Telefon: 0455-73 49 43
  E-post: Jessica Isaksson
 • Marcus Mattsson
  TF avdelningschef
  Telefon: 0455-73 49 43

Ansökan

Referensnummer: A1052798
Ansök

Övrig information

Provanställning kan tillämpas. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?